Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dispositiu policial contra els carteristes al metro de Barcelona

Un veí de Barcelona, sobre la inseguretat: «M'he criat al Marroc i aquí sento terror»

Abbud Duhayb, educador social i veí del Raval, ha escrit un fil viral a Twitter on parla dels problemes actuals de la ciutat

Dispositiu policial contra els carteristes al metro de Barcelona
Dispositiu policial contra els carteristes al metro de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Abbud Duhayb és un educador social que es defineix com un «català d'origen magrebí, independentista i veí del Raval» a les seves xarxes socials. Com a ciutadà de Barcelona, ha volgut dir la seva pel que fa a la situació d'inseguretat que es viu a la ciutat, que recentment està portant molta cua i que genera molta diversitat d'opinions.

«Us puc assegurar que m'he criat al Marroc i que sento terror al meu propi carrer», assegura Duhayb en el fil de Twitter que s'ha fet viral amb pocs minuts i que ja s'ha compartit milers de vegades. En un primer moment, Duhayb es basa en dades del Ministeri d'Interior. «Estadísticament és innegable la degradació de la ciutat en matèria de seguretat», assegura.

Duhayb també defensa que aquest delicat debat s'està tractant des de quatre posicions. Per una banda, els veïns, que «per fi, després de coordinar-nos en les xarxes, hem aconseguit posar el debat en la taula». Després hi ha l'administració, que «estan sobrepassats i donant els últims espertenecs per a amagar el problema».

«Una part dels nostres pretén silenciar-nos»

A la resta d'Espanya, «Estan gaudint veient com es degrada la ciutat mentre l'administració abandona als veïns» i finalment, pel que fa al sector independentista, «Molts veïns assistim perplexos a com una part dels nostres pretén silenciar-nos. I ho fan de la pitjor manera: Difonent dades falses, negant-nos la realitat que vivim dia a dia, amb ridícules teories de la conspiració...», lamenta.

Segons Duyahb, la gent que difon teories que defensen, per exemple, que Espanya està provocant aquesta teoria per enviar policia, són «Gent immadura i d'escàs nivell intel·lectual que vol tenir el seu propi estat però que és incapaç d'abordar els seus propis problemes sense culpar a tercers»

Segons la seva perspectiva, el problema de la seguretat és «multifactorial». Entre les causes del problema, Duhayb inclou «una nefasta gestió dels MENA, falta de Mossos, falta de polítiques socials, falta de recursos, sensació d'impunitat i arribada de màfies i lleis que no castiguen la reincidència». Es tracta del que ell mateix anomena «la tempesta perfecta».

«Saben que si s'obre el meló, el seu projecte de societat perilla»

Finalment, assegura que «l'única manera de parar això és fer el que la societat catalana hauria d'haver fet fa ja quatre anys: estrènyer a les institucions i no usar-nos a les víctimes amb finalitats ideològiques». «L'extrema dreta voldrà treure profit del problema si els partits tradicionals segueixen en l'immobilisme. L'extrema esquerra, encara que les víctimes som de classe treballadora, ens ha abandonat. Saben que si s'obre el meló el seu projecte de model de societat perilla», explica.

També et pot interessar...