Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Colau

Ada Colau s'escapa dels actes de la Mercè i viatja a Nova York per assistir a una cimera climàtica

El socialista Collboni exercirà d'alcalde accidental i presidirà els actes institucionals de la Festa Major de Barcelona

Imatge arxiu Colau
Ada Colau s'escapa dels actes de la Mercè i viatja a Nova York per assistir a una cimera climàtica | Cedida

Ada Colau, renunciarà a presidir els actes institucionals i tradicionals dels dies 23 i 24 de setembre a Barcelona amb motiu de la Festa Major de La Mercè. L'alcaldessa viatjarà a Nova York per tal d'assistir a una cimera mundial sobre l'emergència climàtica, convocada per les Nacions Unides.

D'aquesta manera, el dia 23 assistirà en una trobada de caps d'Estat i de govern, en la qual es treballarà sobre la transició energètica, el finançament climàtic i l'acció local. L'endemà,  també a la metròpolis nord-americana, l'alcaldessa presidirà una cimera amb grans ciutats d'arreu del món, on debatran conjuntament amb representants dels estats i de les Nacions Unides.

Tot plegat una cimera climàtica mundial que justificarien l'absència de l'alcaldessa, que ha considerat que ser convidada a participar-hi és  un reconeixement a les polítiques de l'Ajuntament en la lluita contra la contaminació.

Collboni, alcalde accidental

L'absència de l'alcaldessa suposarà  el retorn d'un 'alcalde' socialista a presidir els actes de La Mercè, ja que Jaume Collboni, com a primer tinent alcalde, es convertirà en l'alcalde accidental, i participarà com a tal a la Festa Major.

En aquest sentit, els barcelonins el podran veure en l'acte més emblemàtic de les festes, quan el dia 24,  liderarà el Seguici popular des de la basílica de la Mercè fins a l'ajuntament; un acte que molt probablement comptarà també amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

També et pot interessar...