Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart saludant pel carrer

Cuixart demana «sentit d'estat» a ERC i JxCat davant la crisi de la Diputació

El president d'Òmnium preveu una mobilització constant "però no permanent" si la sentència de l'1-O és condemnatòria

Jordi Cuixart saludant pel carrer
Jordi Cuixart, sobre la crisi entre JxCat i ERC: «Si no vigilen, poden perdre la Generalitat» | Cedida

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha emplaçat JxCat i ERC a tenir «sentit d'estat» per superar la crisi que travessen fruit de l'acord de la formació de Carles Puigdemont amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Ho ha fet en una entrevista a 'El Món' de RAC1, en la qual Cuixart els ha demanat «unitat» per reaccionar conjuntament a la sentència del judici de l'1-O en considerar que una possible mobilització posterior ara mateix està «paralitzada per culpa dels partits».

«Si no es posen d'acord amb la diputació, com sabran què fer amb la reacció a la sentència»

«Si JxCat i ERC no es posen d'acord amb els ajuntaments i la diputació, com coi sabran el que han de fer amb això. Ens hem de fer costat i decidir junts. Crec això sí, en una mobilització constant però no permanent», ha respost per carta a una de les qüestions plantejades per l'emissora.

Durant la primera entrevista que Cuixart ha concedit després del judici de l'1-O, ha demanat als partits independentistes que «recomponguin relacions». «És d'una manca de sentit d'estat total. Necessitem els partits polítics. Són necessaris, més que res perquè l'alternativa és pitjor, és el totalitarisme. Però han d'entendre que són una part: part-tit», ha subratllat.

«A la que em faci d'algun partit, deixaré d'agradar a tothom»

A més, en una altra de les preguntes plantejades, Cuixart s'ha autodescartat com a candidat a la presidència de la Generalitat, tot i ser conscient de l'alta capacitat de lideratge que té en la ciutadania catalana: «Jo el que vull és ser president d'Òmnium. I d'aquí a deu anys, o el temps que crec que estaré aquí, que crec que serà molt, em veig tornant a la fàbrica. Ara agrado a tothom perquè no sóc de cap partit.A la que em faci d'algun partit, deixaré d'agradar a tothom».

A més, Cuixart ha volgut posar-los en alerta, avisant de les conseqüències que poden tenir aquestes pugnes internes de l'independentisme: «Si no vigilen,  poden perdre la Generalitat. Jo tinc molt clar que ara mateix sóc més útil en la llarga mirada que en el regat curt. I a vegades penso que per tornar a néixer cal abans morir. Què vull dir amb això? Doncs que no cal preocupar-se molt si hi ha nous lideratges polítics», ha manifestat.

  

També et pot interessar...