Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El govern espanyol nega l'espionatge a les delegacions catalanes

Isabel Celáa insisteix en el fet que la Generalitat no té «ambaixades» i que «no hi ha hagut espionatge»

El govern espanyol nega l'espionatge a les delegacions de la Generalitat | gtres

 

Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi demanat la dimissió al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, pel suposat cas d'espionatge a les delegacions catalanes, el govern espanyol s'ha posicionat i nega que existeixi aquest espionatge. Tal com va fer Borrell aquest dijous, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha «recordat» que «exteriors és competència exclusiva de l'Estat» i que la Generalitat no té «ambaixades».

El presumpte espionatge ha sorgit arran de la documentació que el Ministeri d'Afers Exteriors va entregar al TSJC per reclamar el tancament cautelar de les delegacions de Londres, Ginebra i Berlín.  Els documents inclouen les reunions que s'han fet, les comunicacions amb altres ambaixades i la seva activitat a les xarxes.  Aquestes investigacions han estat qualificades per Torra com a un «nou exemple de les formes autoritàries».

 

Un diputat gal·lès denuncia l'espionatge al Parlament anglès

D'altra banda, Celáa defensa que «el govern ha assumit la seva competència que li atribueix la Constitució a l'article 149» i que «no hi ha hagut absolutament res fet pel govern que sigui censurable».

Hywel Williams porta al Parlament britànic el presumpte espionatge espanyol
El diputat gal·lès, Hywel Williams, ha lamentat el cas d'espionatge | Twitter (APPGCatalonia)

 

El cas ha esquitxat també a la política anglesa, ja que dins de la investigació del Ministeri també s'hi han inclòs comunicacions de les delegacions catalanes amb les ambaixades de Regne Unit. Un diputat gal·lès, Hywel Williams,  ha denunciat al Parlament anglès l'espionatge i ha lamentat que «és espionatge per part d'un país amic i això aquí no hi té cabuda».

També et pot interessar...