Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Josep Rull i Joaquim Forn se sumen a la vaga de fam

Es tracta d'una acció de protesta que van iniciar Jordi Sànchez i Jordi Turull dissabte passat

Joaquim Forn i Josep Rull han deicidit sumar-se a la vaga de fam
Joaquim Forn i Josep Rull han decidit sumar-se a la vaga de fam | Efe
 

Els exconsellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'Interior, Joaquim Forn, també han decidit sumar-se a la vaga de fam que van iniciar dissabte passat Jordi Sànchez i Jordi Turull. Tot ells es troben actualment empresonats al centre penitenciari de Lledoners, a la comarca del Bages. 

La notícia no suposa una gran sorpresa, ja que era una possibilitat que havia estat en l’aire des de fa tres dies, just quan Sànchez i Turull van engegar la iniciativa, tal com van deixar entreveure l’advocat Jordi Pina i el metge Jaume Padrós.  Amb la incorporació de Rull i Forn, ja són quatre els presos catalans que se sumen a la vaga de fam, mostrant la seva disposició a fer el que sigui necessari per a fer patent la injusta situació que viuen des de fa més d’un any.

Jordi Sànchez ha concedit una entrevista a RAC 1

El mateix Jordi Sànchez ha explicat com estan vivint la situació i per què han pres aquesta decisió, en una entrevista que ha concedit a ‘El Món a RAC 1'. Segons paraules de l’expresident de l’ANC, el que estan fent «és un acte de denúncia. Davant d’una situació d’injustícia hem decidit plantar-nos dràsticament».

I és que els presos consideren que «el Tribunal Constitucional atura deliberadament els nostres recursos d’empara, i això ens impedeix anar al Tribunal Europeu de Drets Humans». Per aquest motiu s’han decidit a passar a l’acció, malgrat que saben que no serà fàcil, i que trobaran moltes traves mentre fan el camí.

L’exlíder de l’ANC considera que faran una «campanya de descrèdit»

En aquest sentit, l’expresident de l’ANC és clar: «Intentaran fer una campanya de descrèdit. Mentiran dient que menjo, diran que sóc un suïcida, m’acusaran de fer xantatge...». Amb tot, segueixen decidits a sortir-se’n amb la seva, i arribar fins al final siguin quines siguin les conseqüències. Així ho ha fet saber el mateix Sànchez a través d’una publicació al seu compte de Twitter.

Cal destacar que la desconfiança dels presos en relació a la reacció de l’entorn no és en va, i que són moltes les personalitats que han criticat o desprestigiat la iniciativa de la vaga. És el cas, per exemple, d’Eduardo Inda,  que va declarar que als presos no els hi aniria malament passar gana, ja que considera que «estan grassos».