Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alcaldables Barcelona

Maragall supera Colau en les municipals de Barcelona, segons l'última enquesta

Sis de cada deu enquestats desaprova la gestió de l'alcaldessa a la capital

Alcaldables Barcelona
Ada Colau ha apuntat que surt a guanyar i que només pactarà amb forces d’esquerres| CatalunyaDiari.cat

 

Ernest Maragall supera Colau per la mínima, 1,5 punts, pel que fa a les preferències com a pròxim alcaldable de Barcelona. Segons la segona part de l'enquesta de GAD3 que publica aquest dilluns 'La Vanguardia', el candidat d'ERC obté un 25,9% i la cap de llista de BComú es queda amb el 24,4%.

Molt per darrere se situen la resta d'aspirants a alcaldables: el socialista Jaume Collboni (13,1%); Manuel Valls (7,4%); el candidat de JxCat, Joaquim Forn es queda amb un 4,9% i, en darrer lloc, hi ha el cap de llista del PP, Josep Bou, amb només el 0,9%. D'altra banda, l'enquesta indica que sis de cada deu enquestats desaprova la gestió de Colau al capdavant de l'Ajuntament. Per contra, un 38,1% es mostra molt o bastant satisfet.

Els candidats exhibeixen els seus vetos per pactar després del 26-M

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona han exhibit en el debat de Betevé d’aquest diumenge quins són els seus vetos per pactar després de les eleccions municipals. D’una banda, l’actual alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha apuntat que surt a guanyar i que només pactarà amb forces d’esquerres. Colau ha admès que «s’han acabat les majories absolutes» i ha abraçat «la cultura del pacte estable».

En aquest sentit, ha dit que Barcelona en Comú només vol liderar governs progressistes i pactar amb forces d’esquerra i ha lamentat el paper d’ERC i PSC perquè considera que han centrat els «atacs» cap a ella al debat, en lloc de dirigir-los cap a les dretes, com Ciutadans o Junts per Catalunya. «La seva obsessió sembla que és fer-me fora a mi», ha apreciat Colau.

L’altre candidat ben situat a les enquestes, Ernest Maragall (ERC), també va a per la victòria i ha advertit que no es presenta als comicis per «pactar amb Colau», sinó per «substituir-la». A més, ha garantit que no arribarà a una entesa amb cap partit del «bloc del 155, tampoc el PSC». El candidat socialista, Jaume Collboni, ha afirmat que dialogarà «amb tothom, excepte els extremistes» i  s’ha dirigit a Maragall per deixar-li clar que no comptarà amb el seu suport  per ser batlle.

També pots llegir: