Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El comissari Miquel Esquius, nomenat nou cap dels Mossos d'Esquadra

Assumeix el càrrec que va deixar vacant Ferran López -dimitit- i Josep Lluís Trapero, cessat per l'article 155

Miquel Esquius, comissari dels Mossos d'Esquadra.
Miquel Esquius, comissari dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

 

El conseller de l'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha anunciat aquesta tarda en una roda de premsa d'urgència el nou cap dels Mossos d'Esquadra. El comissari Miquel Esquius  serà el màxim comandament de la Policia de la Generalitat i assumirà el càrrec que va deixar vacant el comissari en cap Ferran López quan va dimitir després d'aixecar-se l'article 155 de la Constitució Espanyola. El conseller es reunirà amb la direcció policial dels Mossos aquesta mateixa tarda per comunicar la seva decisió.

El departament de l'Interior no ha anunciat fins avui el nom del nou cap del cos, assegurant que durant aquest temps, d'ençà que van prendre possessió del càrrec i amb la dimissió de López, han explorat totes les possibilitats de lideratge al cos. Cal recordar que l'antecessor en el càrrec de Ferran López va ser el major Trapero, cessat pel govern espanyol amb l'aplicació de l'article 155 després de la declaració d'independència fallida.

Tapero, López i Esquius

La tria del nou comissari en cap del cos no ha estat fàcil.  Els Mossos d'Esquadra han estat a l'ull de l'huracà els darrers mesos des de l'1 d'octubre, amb el cessament de Trapero i l'elecció de López. El departament d'Interior va ser un dels més intervinguts durant la vigència de l'article 155 i el conseller Buch ha hagut de tornar a teixir les confiances a l'interior de la cúpula de la conselleria.

Amb un equip de directors generals gairebé renovats i amb alguns tècnics també rellevats, Interior només havia de tancar el cap del cos. Després de Trapero i López, ara és l'hora de Miquel Esquius. El major segueix apartat, per decisió pròpia mentre duri el procés penal pels fets d'Octubre, i López sense lloc a la nova direcció, tot i que es preveu que pugui assumir algun rol en la nova direcció. Serà Miquel Esquius ara qui decideixi en quina posició col·loca a López.

Els comissaris López i Molinero amb el major Trapero al centre, a Madrid.
Els comissaris López i Molinero amb el major Trapero al centre, a Madrid. | CatalunyaDiari.cat