Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

Moncloa respon a Torra que serà «el poder judicial» qui resoldrà el cas dels CDR detinguts

Des del govern espanyol defensen que la separació de poders és un «dels principis bàsics de l'estat de dret»

Sánchez
Des de l'executiu espanyol recorden que Sánchez no dirà res de nou més enllà del que va exposar el seu ministre d'Interior | CatalunyaDiari.cat

 

Aquesta tarda el president de la Generalitat, Quim Torra, enviava una carta a l'actual president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tal de fer-li arribar la seva «indignació» per la detenció de nou membres dels CDR, dos dels quals ja van quedar ahir a la tarda en llibertat amb càrrecs, per uns suposats delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.

Torra no ha rebut la resposta de Sánchez, que està de viatge a Nova York, assistint a  l'Assemblea General de les Nacions Unides,  però fonts de la Moncloa sí que han donat una resposta i per fer-ho s'han remès a les declaracions que ja va fer el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska,  defensant la separació de poders com un dels «principis bàsics de l'estat de dret». Així doncs, l'entorn de Sánchez assegura que és competència del poder judicial i no seva.

«Un dels principis bàsics de l'Estat de Dret és la separació de poders»

Així, les fonts reiteren que les actuacions «estan dirigides per l'autoritat judicial i es basen en la suposada comissió de diversos delictes» i que, per tant, i com va exposar Grande-Marlaska, «és un jutge el que imputa fets concrets a persones concretes i el que haurà de resoldre sobre la situació de cada detingut». «Estem davant d'un dels poders de l'estat de dret, el poder judicial, que resoldrà independentment, sense cap ingerència de cap altre poder», reiteren des de Moncloa.

  

També et pot interessar...