Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i Carles Puigdemont

El PDeCAT podria reduir la seva plantilla a la meitat a partir del setembre

Fonts del partit han assegurat a 'Economía Digital' que la direcció vol passar dels 45 treballadors actuals als 25

Quim Torra i Carles Puigdemont
El PDeCAT reduirà la seva plantilla a la meitat | CatalunyaDiari.cat

El partit neoconvergent reduirà la seva plantilla a la meitat de cara al setembre. Així ho han assegurat fonts del PDeCAT a 'Economía Digital', anunciant que es prepara «un altre ERO» amb la intenció de passar dels 45 treballadors actuals a un màxim de 25; una reducció de personal més que se suma a les que s'han fet els darrers anys com a conseqüència de la davallada de representació del partit al país.

En l'època daurada de Convergència el partit va superar els 200 treballadors

D'aquesta manera, la direcció del partit segueix en la línia marcada des de la dissolució de Convergència Democràtica i la creació del PDeCAT —ara fa tres anys—, amb la voluntat d'adequar el nombre de treballadors a la realitat electoral i fer més eficient la seva estructura.

Quan es va crear el PDeCAT l'any 2016, el partit tenia 85 treballadors; en aquell moment es va fer una primera reducció de plantilla, ja que van deixar de governar en solitari —s'acabava de formar la coalició de Junts pel Sí—, es van acomiadar els xòfers i algunes secretàries que no es podien recol·locar. A partir de llavors, la formació política ha anat reduint la plantilla progressivament fins a arribar als 45 treballadors actuals. 

Tot plegat contrasta amb els anys d'or de Convergència Democràtica, que amb el president Pujol al govern de la Generalitat i la coalició electoral amb Unió, la plantilla del partit va arribar a sobrepassar els 200 treballadors.

Els empleats veuen el futur del partit «molt negre»

Així doncs, i segons ha publicat 'Economía Digital', les fonts del partit asseguren que ja no es renoven els contractes i no es permet la tornada dels empleats amb excedència. Tampoc s'han recol·locat els treballadors afectats per l'aplicació del 155 encara que tenien plaça al partit.

En aquesta línia, un treballador del PDeCAT exposa que estaria disposat a abandonar el seu lloc de treball si rebés la indemnització pertinent, però que la situació econòmica del partit no permetria ni tan sols incentivar les baixes.

Puigdemont i Mas
Puigdemont és més partidari de potenciar La Crida | CatalunyaDiari.cat

En aquest context, els treballadors preveuen un «futur molt negre», i comencen a dubtar del projecte polític del PDeCAT, especialment tenint en compte que el partit mai s'ha presentat en unes eleccions amb les seves sigles. A més a més,  tot apuntaria a la intenció de la directiva de dissoldre el partit i potenciar La Crida, liderada pels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, així com l'encara pres Jordi Sánchez.

El debat que es farà al Monestir de Poblet serà clau per al futur de l'espai convergent

L'espai polític català, i sobretot l'antiga Convergència, es troba des de fa mesos en plena reestructuració. Aquest setembre serà clau per al futur del PDeCAT, ja que se celebrarà un debat sobre el futur de Catalunya al Monestir de Poblet, on més enllà de les veus oficialistes, hi assistiran membres crítics amb la direcció del partit com l'excoordinadora Marta Pascal o l'exconseller Lluís Recoder. Serà doncs a Poblet, on es decidirà el futur dels treballadors i del mateix PDeCAT.

També et pot interessar...