Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pedro Sánchez proposa una reunió a Quim Torra el 21-D

L'encarregada de comunicar la invitació ha estat la vicepresidenta Carmen Calvo

Pedro Sánchez hainvitat Quim Torra a una reunió a Barcelona el 21-D
Pedro Sánchez ha invitat Quim Torra a una reunió a Barcelona el 21-D | Gtres

 

El president espanyol  Pedro Sánchez vol reunir-se amb Quim Torra, aprofitant la celebració del Consell de Ministres a la Casa Llotja de Mar de Barcelona el pròxim 21 de desembre. L'encarregada de convidar el president del Govern ha estat la vicepresidenta socialista Carmen Calvo, que ha enviat una carta al cap de l'executiu català, en la qual  reclama col·laboració en l'organització de la reunió de ministres que se celebrarà a la capital catalana. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

El govern espanyol demana la «màxima col·laboració»

«Com és habitual en situacions semblants», comença el seu escrit Calvo,  seria «convenient» que els dos presidents mantinguessin una trobada, per «reprendre el camí». Segons la vicepresidenta espanyola, es tracta d'una «gran oportunitat» per continuar amb «la iniciativa» d'apropar la feina de l'executiu «a la realitat plural que constitueix el país». En aquest sentit, Calvo assegura que el que es busca és «llançar un missatge nítid en favor de la convivència». 

Més notícies relacionades: «Sánchez avisa Torra que actuarà amb contundència si es vulnera la llei»

«És per això que demanem al Govern la màxima col·laboració en les tasques organitzatives del vostre àmbit competencial vinculades a la preparació i desenvolupament de la reunió, els detalls dels quals sereu informats oportunament per la delegació del govern espanyol  a Catalunya», ha afegit la socialista. Cal recordar que, fins ara, el Govern ha descartat una reunió protocol·lària entre dos presidents, reclamant una  trobada política amb continguts.

El govern espanyol no descarta enviar 1.000 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Barcelona
El govern espanyol no descarta enviar 1.000 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Més notícies relacionades: «Els Mossos no veuen clar fer el Consell de Ministres a la Llotja de Mar»

Sánchez estudia desplegar 1.000 policies a Catalunya pel 21-D

En aquest sentit, cal dir que el president Pedro Sánchez està estudiant  la possibilitat de desplegar fins a 1.000 agents  de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Barcelona, davant el suposat escenari que els Mossos d'Esquadra no poguessin blindar la zona on tindrà lloc el Consell de Ministres.

L'executiu espanyol està especialment preocupat per les possibles accions dels CDRs, que ja van demostrar la seva força el passat pont de la Puríssima, i que ara han convocat manifestacions de rebuig a la presència de l'executiu  a la ciutat comtal.