Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

El PSOE prepara una última proposta per formar un govern progressista

L'objectiu és elaborar un programa de govern que les altres forces no puguin rebutjar

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez reprendrà avui els contactes amb les entitats civils | EFE

 

Pedro Sánchez, el president del govern en funcions, ha reprès aquest dilluns la seva ronda de contactes,  en aquest cas, amb les organitzacions de memòria històrica i de ciència. El PSOE segueix amb l'objectiu  d'elaborar un programa de govern progressista que Podemos no pugui rebutjar i amb el qual pugui sumar suports d'altres forces, evitant així la repetició electoral.

Els socialistes tenen clar que volen sortir del debat de les cadires i centrar-se a arribar a un acord amb la formació morada, tot i que no de forma imminent, ja que tenen temps fins el 23 de setembre, data límit per celebrar la sessió d'investidura. Aquesta serà l'estratègia que el líder del PSOE seguirà en els següents dies.

Durant el sopar de gala de la cimera del G-7 celebrat diumenge, on Sánchez va ser convidat per Emmanuel Macron, va assegurar a aquest últim que té l'objectiu de mantenir els contactes amb els col·lectius i organitzacions de la societat civil per tal de  consolidar un projecte polític «fort i cohesionat»  que ni Pablo Iglesias ni les altres organitzacions progressistes puguin rebutjar. En aquesta reunió el president en funcions també va donar signes que, tot i que falta menys d'un mes perquè acabi el temps per formar govern, no té pressa en centrar-se a negociar, sobretot fins que no estigui acabada la proposta.

Les dues formacions van assegurar que no era possible un govern de coalició

L'«alternativa progressista»  que proposa Pedro Sánchez hauria de ser irrefutable per Podemos. Tot i que les dues formacions asseguren que és impossible un govern de coalició, el socialista podria deixar oberta la porta a què altres persones no afines al PSOE s'integrin al seu executiu, segons informa 'La Vanguardia'. Durant les negociacions anteriors ja van oferir a Podemos que persones expertes en diversos camps, i independents als partits, s'incorporessin a l'equip de govern.

Les negociacions no es reprendran fins al setembre

Divendres passat Isabel Celaá, la ministra portaveu en funcions, va avisar que  l'Executiu no reprendrà les negociacions per la investidura amb els partits fins al setembre, quan acabi la presentació del document del PSOE. La ministra també va aprofitar per avisar a les forces polítiques que reflexionessin sobre «escenaris desitjables» que evitin eleccions. Així doncs, per als socialistes aquesta proposta progressista podria ser l'última opció per ser investits al govern, evitant així una repetició electoral el 10 de novembre.

També et pot interessar...