Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Rull

Rull, al Suprem: «No hi ha suficients presons per tancar l'anhel de llibertat d'un poble»

L'exconseller de Territori ha agraït «al poble de Catalunya l'immens honor d'haver-lo pogut servir»

Josep Rull
Josep Rull ha reivindicat que va actuar «amb responsabilitat | CEDIDA

 

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha pres la paraula al final del judici per defensar la possibilitat que Catalunya esdevingui una república «on sigui impossible que ningú estigui a la presó per defensar pacíficament els ideals». «Després de nosaltres sempre en vindran més, no hi ha suficients presons per tancar l'anhel de llibertat d'un poble, així de simple i així de transcendent», ha afirmat.

Rull ha defensat el dret d'autodeterminació de Catalunya i ha posat l'exemple d'altres democràcies on sí que s'ha permès un referèndum pactat. «Aquesta és la idea,  els forts pacten i els dèbils imposen; votar no és cap amenaça». 

«L'onada de llibertats dels catalans és imparable»

En les darreres paraules de Rull davant del tribunal ha volgut agrair «al poble de Catalunya l'immens honor d'haver-lo pogut servir» i  ha defensat que va actuar «amb responsabilitat» com a conseller.  I ha remarcat que hi ha molta gent a Catalunya que «s'aixeca somiant un horitzó millor». Ha afirmat que aquesta va ser «l'oda» que va inspirar l'1-O. «L'onada de llibertat que demanen els catalans és imparable, l'esperança és més poderosa que la por", ha manifestat davant dels set magistrats. 

Rull s'ha qüestionat l'actuació de la fiscalia i ha dit que ha actuat a vegades d'una manera que «no és pròpia d'un estat de dret solvent i homologable, és inadmissible». I també ha posat en dubte que es jutgin només uns fets, si no que considera que també s'estan penalitzant unes idees. «Un estat de dret fort no necessita aquests instruments, per defensar-se de no sé què», ha valorat. A més, creu que en el seu cas continua estant a la presó i acusat per rebel·lió per no abandonat la vida política.

A més ha tingut un record per a la seva família, retraient al tribunal que li hagi impedit veure créixer els seus fills. «Però no impediran que els pugui deixar alguna cosa extraordinària: la dignitat de defensar idees legítimes i nobles», ha manifestat Rull. L'exconseller també ha dit que defensa que el dia de demà puguin viure «en un món millor, lliure i en una república catalana» on sigui «impossible» que hi hagi persones a la presó per defensar «pacíficament uns ideals» .

També et pot interessar...