Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez al debat d'investidura

Sánchez, obert a pactar amb Casado perquè la investidura no depengui de l'independentisme

El líder del PSOE demana l'abstenció del PP | A més, Iglesias avisa a Sánchez que «no serà president mai» si no accepta un executiu de coalició

Pedro Sánchez al debat d'investidura
Sánchez,a Casado: «Faci un servei a Espanya» | CatalunyaDiari.cat

 

El líder del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha acusat Pablo Casado de «viure del conflicte» a Catalunya, encara que li ha ofert pactes d’Estat a canvi d’obtenir la seva abstenció i evitar dependre dels independentistes.

El líder del PSOE busca l'abstenció del Partit Popular per poder governar

Aquest dilluns, al debat d'investidura, Sánchez ha dit al líder del PP, Pablo Casado, que «faci un servei a Espanya». Li ha proposat que «si considera oportú que haguem d’arribar a acords d’Estat que li puguin permetre facilitar o explicar a la seva organització que Espanya tingui govern i  vostè pugui liderar l’oposició i deixar de competir amb Rivera, aquí està aquest oferiment».

Els diputats d'ERC durant el debat d'investidura
Els diputats d'ERC durant el debat d'investidura | ACN

 

Malgrat la proposta, el líder socialista ha assegurat que cal donar una resposta «política» a la «crisi de convivència» que, segons el seu entendre, es viu a Catalunya. «Clar que a Catalunya hi ha una crisi política», ha dit abans d’assenyalar el recurs del PP contra l’Estatut com l’origen del conflicte. També ha recordat que el discurs del PP ha portat aquesta formació a obtenir els pitjors resultats de la seva història amb «zero» diputats per al País Basc i «una» a Catalunya, en referència a Cayetana Álvarez de Toledo.

Sánchez ha aprofitat el torn de rèplica al discurs de Pablo Casado per reclamar-li que «es mulli» i s’abstingui per facilitar la governabilitat si no vol que es repeteixin les eleccionso que la investidura depengui de les forces independentistes. «Vostè té la clau», ha dit abans de recordar-li que el PP ostenta avui només 66 escons al Congrés. 

 

Sánchez reclama a Casado que doni suport a «l'únic govern possible»

«Només té dues opcions: estabilitat o eleccions», ha assegurat el president espanyol dient que «no hi ha alternativa possible a un govern del PSOE». A més, ha reclamat al Partit Popular que, si es presenten com «un partit d’Estat», ha de facilitar la formació «de l’únic govern possible». 

En aquest tram del debat, Sánchez ha parlat de Catalunya per defensar-se de les acusacions del líder del PP, que l’ha assenyalat com un aliat de l’independentisme. Ho ha fet per recordar que el PSOE va estar al costat del PP quan aquest va afrontar amb el 155 «la major crisi de la història de la democràcia» a Catalunya i li ha retret que el PP no faci ara el mateix. 

Casado al debat d'investidura
Pablo Casado durant el debat d'investidura amb el seu secretari general Teodoro Garcia Ejea | ACN

 

Segons el candidat socialista, la posició del PP respecte a Catalunya és «una hipocresia colossal»

Amb tot, segons el president del govern espanyol, ha afirmat que s'ha de trobar una solució a la «crisi de convivència» a Catalunya perquè «hi ha un problema polític que haurem de resoldre». A continuació, ha etzibat al PP que «vostès viuen del conflicte territorial» i que «no assumeixen cap responsabilitat del deteriorament de la convivència que es viu a Catalunya», fet que li sembla «una hipocresia colossal».

Segons Sánchez «l’única forma de respondre al procés sobiranista a Catalunya és plantejar per a Espanya un progrés de regeneració progressista d’inspiració progressista». Cal, ha dit, «reforçar l’Estat del benestar, acabar amb la precarietat laboral i plantejar un projecte de regeneració política, econòmica, social i laboral per a Espanya»

També et pot interessar...