Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sànchez i Turull inicien una vaga de fam indefinida

Així ho han fet saber avui mateix a la direcció de Lledoners | La iniciativa de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana i el diputat del PDeCAT es configura com una protesta en considerar totalment injusta la seva situació

Imatge de Sànchez, Turull i Junqueras
Imatge de Sànchez, Turull i Junqueras | Twitter

Jordi Sànchez, expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, i Jordi Turull, exconseller de la Generalitat, han pres la determinació d’engegar avui mateix una vaga de fam des del centre penitenciari de Lledoners. Així mateix ho han comunicat als directius de la presó, deixant a l’aire la incògnita de fins quan s’allargarà la iniciativa.

Sembla ser, doncs, que finalment es confirmen les informacions  que saltaven a primera hora del matí, segons les quals els líders independentistes empresonats estarien valorant una sèrie de mesures a tall de protesta, per tal de mostrar la seva desconfiança vers la imparcialitat que hauria de tenir el litigi que se celebrarà amb motiu de l’1-O. I és que, com han fet patent en reiterades ocasions, ningú d’ells confia a tenir un judici just.

Els metges controlen l’estat de salut dels presos en vaga

Així les coses, fonts del mateix servei penitenciari han explicat quins són els protocols quan es troben davant d’una situació com aquesta. En primer lloc,  els interns han d’avisar de les seves intencions a la direcció del centre, omplint una instància on expliquen si la vaga és només de fam, o també de set.

Després, i per tal d’evitar possibles complicacions de salut,  els metges de la presó estableixen un control cada dos dies, on analitzen aspectes com la pressió, el pes i les analítiques de sang dels presos i, si cal, varien la freqüència d’aquests controls.   

Si algun seguidor de la vaga necessita urgentment ser ingressat en un centre hospitalari,  és traslladat fins a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa. En casos totalment extrems, els jutges podrien autoritzar l’alimentació forçosa dels interns, a través de la inducció de sèrum.

El centre penitenciari denuncia que no tenien permís per difondre la foto

Amb tot, aquesta iniciativa no suposarà cap canvi en el dia a dia de Turull i Sànchez, ja que el fet de realitzar una vaga de fam no eximeix als presos de complir amb les seves rutines i obligacions. Per tant, els líders independentistes hauran de continuar seguint els seus horaris i realitzant les activitats habituals.

En referència a la fotografia dels exconsellers difosa aquest matí per Òmnium Cultural, des de la presó de Lledoners confirmen que la càmera utilitzada pertany al taller de fotografia del centre penitenciari, però que  en cap cas la directiva de la presó havia autoritzat la seva publicació. De fet, només els interns que tenen un paper proactiu i participen amb freqüència en les activitats del centre tenen permís per utilitzar aquestes càmeres de fotografia.