Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jordi Sànchez, sobre la vaga de fam: «No ens hem tornat bojos»

«Mentiran dient que menjo, diran que sóc un suïcida, m’acusaran de fer xantatge», ha explicat Jordi Sánchez a 'Rac1' després d'haver-se declarat en vaga de fam

Jordi Sánchez assegura que patirà un desprestigi per haver-se declarat en vaga de fam
Jordi Sànchez assegura que patirà un desprestigi per haver-se declarat en vaga de fam | CatalunyaDiari.cat

 

Jordi Sànchez trenca el seu silenci. El número 2 de Junts per Catalunya i expresident de l’ANC va agafar tothom per sorpresa en declarar-se en  vaga de fam  el passat dissabte i ara, al fil de la qüestió, ha volgut parlar-ne sense embuts a ‘El Món a Rac1’.

«És un acte de denúncia. Davant d’una situació d’injustícia hem decidit plantar-nos dràsticament», ha comentat el mateix Jordi Sánchez mentre al·legava: «El Tribunal Constitucional atura deliberadament els nostres recursos d’empara i això ens impedeix anar al Tribunal Europeu de Drets Humans».

Sànchez alerta: «Patiré una campanya de descrèdit»

Ha estat el mateix Sánchez qui ha augurat què passarà a partir del precís instant que va optar per declarar-se en vaga de fam. L’exmàxim responsable de l’ANC, que ha assegurat que ja havia pensat en declarar-se en vaga a Soto del Real, ha explicat: «En primer lloc, pels que intentaran fer una campanya de descrèdit. Mentiran dient que menjo, diran que sóc un suïcida, m’acusaran de fer xantatge...».

En aquesta línia, el mateix Sánchez, que també ha afegit que «tot això ja està previst, ja que és la reacció que hi ha quan un pres polític fa una vaga de fam», ha volgut posar en relleu la seva actual situació: «No és un acte d'irresponsabilitat, no ens hem tornat bojos, no ens anem a immolar; seguiré aquest protocol, per fer-la bé no s'ha d'improvisar».

En contra dels actes vandàlics a casa de Llarena

«No m'agrada en absolut que es pinti la casa de Llarena de groc, de Llarena ni de ningú. S’ha de combatre amb la paraula i si cal també al carrer», ha tancat Sánchez en ser preguntat pels actes vandàlics al domicili que el jutge Llarena té a Catalunya.