rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

El PP porta a la Fiscalia els vídeos dels presos gravats al Congrés

Avui fa 40 anys de la tragèdia al Càmping Els Alfacs

Diversos testimonis asseguren haver vist fantasmes a la carretera del voltant de la zona | El 1978 una «bomba de foc» va deixar més de 240 morts a Alcanar
Imatge de 'Paradís en flames' que narra la tragèdia del càmping d'Els Alfacs. | CatalunyaDiari.cat.

 

Un dimarts de juliol —concretament el dia 11 de l'any 1978— una «bola de foc» va sobrevolar un càmping situat prop de Sant Carles de la Ràpita, a Tarragona. En només uns segons, una explosió que provenia de l'N-340 a més de 2.000 graus centígrads va arrasar amb Els Alfacs. En la seva arribada, va matar de cop 158 persones, en va deixar ferides de mort a 57 i de gravetat a més de 70 i va calcinar 58 cotxes, una motocicleta i unes quantes caravanes.

 

A més, va arribar fins al mar Mediterrani que, ple de banyistes que intentaven fugir de les flames, va bullir durant alguns minuts. Tot plegat, va ocórrer per l'explosió d'un tanc de propilè que va explotar incendiant-se i que es va alimentar amb els dipòsits dels vehicles aparcats i les bombones de butà dels qui allí s'allotjaven.

 

Múltiples teories sobre la tragèdia

L'any 2004, saltava públicament la notícia d'un testimoni que havia patit un fenomen paranormal a la zona de la tragèdia. Al programa Milenio 3, d'Iker Jiménez, va trucar Javier Martín qui assegurava que circulava per l'N-340 sol i va decidir obrir les llums llargues per veure-hi millor. Va ser en aquell moment quan, segons ell explicava, va veure unes set o vuit persones a l'altre costat de la carretera —nens, adults i ancians— quiets amb la mirada fixa i vestits amb roba d'estiu.

 

Així va quedar el càmping després de la tragèdia | CatalunyaDiari.cat

 

 

A més, els individus, tenint en compte la versió de Martín, anaven sense llum i no s'immutaven pel que passava al seu entorn. En el seu moment, molts creien que la versió de l'home era un muntatge però anys després més gent s'ha atrevit a detallar les seves vivències.

 

També hi ha la idea que allí s'han registrat nombroses psicofonies durant la nit i que alguns cossos amb cremades deambulen per la zona.

 

 

Un succés que deixa una sèrie de fenòmens paranormals

Existeixen, d'altra banda, múltiples teories sobre aquest tipus d'aparicions conegudes fins al moment que acrediten, segons els qui es dediquen a aquest món, que els fenòmens paranormals comencen a desencadenar-se un temps després de la mort.

 

Diversos cotxes calcinats al càmping Els Alfacs | CatalunyaDiari.cat

 

 

Una altra de les explicacions apunta que amb aquest tipus de situacions es planteja la possibilitat que una pèrdua de la vida sobtada —com el cas del Càmping Els Alfacs— pot deixar l'esperit de la persona morta completament confusa, ja que ha anat tot massa ràpid i no comprèn que està ocorrent.

Comentaris