Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Porc senglar

Accident múltiple a l'AP-7 per l'atropellament d'un senglar

Quatre turismes s'han vist implicats en el sinistre

Porc senglar
Imatge d'arxiu d'un porc senglar atropellat.   | CatalunyaDiari.cat
 

Un accident múltiple causat per l'atropellament d'un senglar està produint retencions de fins a deu quilòmetres a l'AP-7 a l'altura de Castellet i la Gornal, entre l'Alt Penedès i el Baix Penedès, en direcció a Tarragona. Els fets han tingut lloc quan passaven uns minuts de dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dijous 31 d'octubre. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), a l'accident s'han vist involucrats un total de quatre vehicles, que han anat topant per encalç.

Com a resultat del sinistre s'ha tallat en primer moment el carril dret de l'autopista en direcció a Tarragona, amb el qual s'han començat a produir retencions. Aquest dijous és l'operació sortida del pont de Tots Sants, raó per la qual les carreteres catalanes van força carregades. Posteriorment, s'ha tallat un segon carril, i les retencions han anat creixent fins als deu quilòmetres que hi havia a dos quarts de sis de la tarda. Bombers i el SEM es troben al lloc dels fets. Dues persones han estat traslladades a l'Hospital del Vendrell.  

Senglars a les carreteres catalanes

La presència de porcs senglars a les carreteres catalanes és cada cop més habitual els últims temps. Al Baix Penedès s'han vist diversos animals en llocs com Banyeres del Penedès, on anaven en grup travessant una carretera, Calafell o Llorenç del Penedès. Des de la Federació Catalana de Caça a Tarragona van avisar recentment del problema que suposava la sobrepoblació de senglars a la regió i, en general, a tot Catalunya. 

Per minimitzar el problema, s'ha optat per ampliar el període de batudes de senglars per fer el control poblacional. Entre els anys 2017 i 2018, segons dades ofertes pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, es van capturar més de 4.300 seglars a Tarragona, dels quals un 9% corresponien al Baix Penedès.