URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

La boira provoca vuit accidents amb 40 vehicles implicats en un tram de dos quilòmetres de l'A-2

Aquest matí s'ha activat el Pla d'Autoprotecció per boira a la via
Imatge d'un dels accidents múltiples a l'A-2 que han implicat fins a una quarantena de vehicles | CCMA

La densa boira que cobreix un tram de més de 50 quilòmetres de l'A-2 a la demarcació de Lleida ha provocat diversos accidents aquest matí de dissabte, 23 de desembre, tot i que Autopistes ha activat un pla d'alerta especial per les inclemències del temps.

Concretament, un tram de dos quilòmetres entre les poblacions de Golmés i Vila-sana, al Pla d'Urgell, ha registrat 8 accidents de trànsit on s'hi ha vist implicada una quarantena de vehicles. Afortunadament, les persones que han resultat ferides en aquests accidents estan en estat lleu i no hi ha cap ferit sense importància. 

L'accident més greu s'ha produït a l'alçada del municipi de Golmés, on fins a 15 vehicles s'han vist implicats en un xoc a la via en direcció a la ciutat de Lleida. L'accident ha provocat el tall de circulació a la via durant uns minuts i ha provocat cues de tres quilòmetres. 

Imatge d'un dels accidents múltiples a l'A-2 | CCMA

 

El primer dels accidents ha passat al punt quilomètric 490, a Vila-sana, poc després de dos quarts d'onze i s'hi ha vist implicats set vehicles. Set persones han resultat ferides lleus en aquest sinistre, i les han traslladat al CAP de Mollerussa.

Darrere d'aquest primer accident s'han produït més topades, cap d'elles greu, segons les informacions provisionals del Servei Català del Trànsit. Efectius dels Mossos, dels bombers i del SEM treballen en el segon sinistre, que ha implicat 15 vehicles entre Golmés i Vila-sana i que ha obligat a tallar la via en sentit Lleida i a desviar el trànsit per l'antiga N-II. 

Pla de Protecció especial per boira

Aquest matí, Emergències de Catalunya ha alertat de l'activació d'un Pla d'Autoprotecció en Alerta per boira a la mateixa via, l'AP-2, en un tram de 44 quilòmetres entre els municipis de Fraga i les Borges Blanques per la mala visibilitat produïda per la boira.

Des del quilòmetre 116 fins al 160, la visibilitat era d'entre 75 i 150 metres, motiu pel qual els serveis d'Emergències demanen precaució als conductors que hagin de circular per la zona.

Imatge d'un dels accidents múltiples a l'A-2 | CCMA