URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Un braser, possible causa de l'incendi en un habitatge de Màlaga en què ha mort un jove de 18 anys

Els fets han ocorregut a la localitat andalusa d'Antequera i han provocat la mort del jove i dos ferits més
L'estat com va quedar la façana de la casa d'Antequera, a Málaga | Cadena SER

 

L'incendi que es va produir el passat dissabte, 9 de desembre, a la localitat malaguenya d'Antequera podria haver-se originat a causa del mal ús d'un braser. De fet, això és el què indiquen per primeres recerques per part de la Policia Nacional.

 

Les flames de l'habitatge del carrer Mariano Beltrán de Lis d'Antequera van acabar de manera tràgica fins al punt que un jove de 18 anys va perdre la vida, segons ha informat el sistema Emergències 112 Andalusia.

 

Així mateix, dues persones més van resultar ferides. Les víctimes, de fet, són la mare del jove, de 49 anys; i el pare polític d'aquest, ja que els pares del noi estàven separats.

 

Minuts després del seu rescat, ambdues víctimes van ser traslladades amb cremades a l'Hospital comarcal d'Antequera, tal com han precisat les mateixes fonts.

La mare va intentar salvar-lo

Tot sembla indicar que el braser s'havia quedat encès quan la parella va anar a dormir. La víctima mortal, un jove de 18 anys anomenat Jorge, va arribar a dos quarts de cinc de la matinada a l'habitatge i va optar per dormir al sofà del menjador.   

 

Quan es van propagar les flames, la seva mare —que estava dormint en el pis superior— va intentar salvar el seu fill, però res va poder fer per salvar-lo. Minuts després el cos del jove va quedar carbonitzat. 

 

La família era molt coneguda en la localitat on residien, per la qual cosa el succés ha provocat una gran commoció entre els veïns de la zona.

L'avís 

El telèfon d'emergències va rebre, a les 07.30 hores del passat dissabte, un avís en el qual s'alertava d'un incendi en una casa de dues plantes amb una persona atrapada a l'interior de l'immoble.

 

Immediatament, el Centre Coordinador va activar als Bombers del Consorci Provincial de Màlaga, al Cos Nacional de Policia, a la Policia Local i a l'Empresa Pública d'Emergències Sanitàries (EPES).