CATALUNYA EN ALERTA

Pluges torrencials en poques hores, llegeix la previsió aqui!

TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

ÚLTIMA HORA

La policia registra el domicili de l'advocat de Puigdemont

Quatre joves morts en un xoc entre un cotxe i una furgoneta a la C-63 a Vidreres

El conductor del turisme, que ha ocupat el carril contrari, és un jove de 21 anys de nacionalitat espanyola | Les víctimes són de les comarques de Girona
Imatge de l'accident, a la carretera C-63, al terme municipal de Vidreres. | Cedida Trànsit

 

Quatre joves, una dona i tres homes, amics de Vidreres, han perdut la vida i tres més han resultat ferides, dues de caràcter crític, en un accident registrat a la carretera C-63, a l'alçada del municipi de Vidreres, de la comarca de la Selva. Un xoc frontal entre un turisme i una furgoneta ha convertit en tragèdia la matinada d'aquest dissabte, 21 de juliol. 

 

Segons fonts del Servei Català del Trànsit, al voltant de les 5 d'aquesta matinada, han rebut l'alerta per l'impacte entre els dos vehicles que, a més de les quatre víctimes mortals i els dos afectats de gravetat, ha deixat també un lesionat per ferides lleus. 

 

Com a conseqüència de l'impacte, els quilòmetres 9 i 10 de la mencionada carretera gironina han patit retencions durant les primeres hores del matí d'aquest cap de setmana. Els Mossos d'Esquadra han treballat per determinar el motiu de l'accident i habilitar el més ràpid possible la normalitat a la carretera, que s'ha pogut reobrir a les 10 del matí.

 

Imatge de l'accident | Anti-Radar Vallès

 

Les víctimes, els quatre ocupants del turisme

Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, les primeres informacions apunten que les quatre víctimes mortals de l'accident han estat els ocupants del turisme: són molt joves i veïns de les comarques de Girona, sobretot, de la Selva. El conductor del vehicle era un noi de 21 anys d'edat, de nacionalitat espanyola. Al turisme hi viatjaven quatre homes i una dona. Han perdut la vida la dona i tres homes, d'entre 21 i 29 anys. El quart home ha hagut de ser traslladat crític a l'Hospital Trueta de Girona. Les primeres informacions de Trànsit aputen que les quatre víctimes són de nacionalitat espanyola.

 

 

Concretament, dos d'ells són naturals de Vidreres, mentre que els dos restants són de Salt i Santa Coloma de Farnés. A més, la dona ferida, que es troba en estat crític, també és veïna de Vidreres. La principal hipòtesi que es contempla com a causant de l'accident és l'excés de velocitat del turisme implicat. 

 

D'altra banda, també s'ha confirmat que la matrícula de la furgoneta implicada en el succés compta amb matrícula estrangera. A la furgoneta hi viatjaven dues persones, una parella. L'home ha resultat ferit lleu i la dona ha hagut de ser traslladada a l'Hospital Trueta de Girona en estat crític.

 

Lloc de l'accident, carril que ha invait el turisme abans de xocar amb la furgoneta. | Guillem RS

 

L'accident s'ha produït quan el conductor del vehicle ha invait el carril contrari després de perdre el control en un gir. Tal com ha quedat el cotxe, i segons han explicat fonts dels Mossos a CatalunyaDiari.cat, l'impacte que s'ha produït ha sigut a molta velocitat i de gran força. Ara hauran de ser els investigadors dels Mossos els que aclareixin què ha passat i per quin motiu el conductor ha perdut el control i ha ocupat el carril contrari. 

 

Imatge del vehicle accidentat a Vidreres | Anti-Radar Vallès

92 morts a les carreteres catalanes

Sumant les quatre víctimes mortals d'aquest últim accident, la xifra de morts a les carreteres catalanes en els primers set mesos d'aquest 2018 ascendeix fins a 92 persones. La referència més preocupant d'aquesta estadística és que els registres augmenten notablement en comparació l'any passat.

 

De fet, si observem les dades obtingudes durant els primers mesos del 2017, la xifra d'accidents fatals a Catalunya es posicionava en 65. Per tant, enguany ha incrementat en un 42% la mortalitat en els accidents a la comunitat, una referència preocupant per la seguretat dels usuaris de les carreteres.

 

Catalunya, la comunitat amb més sinistralitat

Observant amb atenció les dades obtingudes ens adonem que Catalunya es converteix amb la zona de l'Estat on més creix la sinistralitat en aquest 2018. De fet, s'allunya notablement de la mitjana espanyola, on les dades mostren una major estabilitat.

 

En els primers mesos de l'any, la xifra d'accidents mortals s'ha reduït en un 1%, posicionant el total de morts en 584, dels quals pràcticament un centenar són víctimes per accidents patits a les carreteres catalanes.

 

D'aquestes, concretament, la majoria han estat enregistrades durant el cap de setmana. El 90% de les defuncions per accidents de trànsit han estat ocasionades durant els períodes de descans laboral, on els llargs desplaçaments s'han convertit en un malson pels conductors catalans.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris