Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dos treballadors ferits a la Selva per una reacció de sosa càustica

Ha estat a l'empresa Hipra d'Amer
Els Bombers de la Generalitat han acudit fins a l'empresa, Hipra d'Amer, on han tingut lloc els fets | ACN

 

Aquest dilluns al matí dos treballadors de l'empresa Hipra d'Amer, dedicada a la investigació en salut animal i la creació i comercialització de productes en aquest àmbit, han resultat ferits després de produir-se una reacció de sosa càustica, segons informació dels Bombers de la Generalitat.

 

Els fets s'han produït cap a les 11.00 hores del matí a l'empresa ubicada a la comarca de la Selva, a Girona, fins al lloc hi ha acudit cinc dotacions dels Bombers. Des d'allà s'ha hagut de traslladar els dos treballadors a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona per les ferides que la reacció els havia ocasionat.

Un dels dos ferits està greu

Els dos afectats presentaven cremades, tot i que han resultat ferits de diversa consideració. Un d'ells es trobava en estat greu després de l'incident, mentre que l'altra estava en estat menys greu. Per aquest motiu, el primer ha hagut de ser traslladat en helicòpter fins a l'hospital mentre que el segon ha estat portat en ambulància, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques.

 

La reacció de sosa càustica ha provocat també una fuita petita, tot i que no hi ha hagut que lamentar més danys, ja que, aquesta ha quedat confinada en una habitació d'uns 30 metres quadrats, pel que cap treballador més s'hi ha vist exposat, de la mateixa manera que tampoc ha afectat el funcionament de l'empresa.

Ferit crític en caure a un pou de 12 metres

Un altre incident greu es va produir fa uns dies també a la comarca gironina de La Selva. Un home va resultar ferit crític en caure a un pou d'aproximadament dotze metres de fondària a Vilobó d'Onyar. L'home va poder ser evacuat, en una difícil actuació, pels Bombers i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona amb ferides de caràcter crític.

 

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar, en total, tres dotacions dels Bombers que no ho van tenir fàcil per treure l'home del lloc on havia caigut. Els dotze metres de fondària d'aquest van dificultar les feines d'excarceració.

 

Segons sembla, l'home va caure dels dotze metres com a conseqüència d'un cop al cap rebut quan una eina li va caure a sobre mentre estava netejant el pou.

Comentaris