Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La triatleta olímpica Carol Routier, en estat greu després de ser envestida amb un cotxe

La catalana va ser atropellada mentre estava entrenant amb bicicleta
Imatge d'arxiu de Carol Routier. | Twitter (@CarolRoutier)

 

La triatleta olímpica catalana Carol Routier es troba ingressada a l’Hospital Josep Trueta de Girona després de ser atropellada aquest passat dilluns, 23 d’abril, mentre estava entrenant amb bicicleta pels voltants del municipi de Banyoles, al Pla de l’Estany.

 

Segons han apuntat diversos mitjans, l’esportista anava pel seu carril quan, de sobre, va ser envestida frontalment per un vehicle que va envair el seu com a conseqüència d’una possible distracció del conductor. Així doncs, i després de xocar frontalment amb un vehicle BMW 116, Routier va patir fractures en sis costelles, l’omòplat, el pòmul i la clavícula.

 

No obstant això, i malgrat que les ferides són greus, Carol Routier està fora de perill. Segons han informat els Mossos d’Esquadra a ‘El Periódico’, l’accident va tenir lloc a Porqueres, al Pla de l’Estany, concretament a la carretera —estreta i sense voral— que va de Banyoles a Olot.

 

La Federació  Espanyola de Triatló explica que l'accident va tenir lloc mentre ella estava en ple ascens per una zona de muntanya. Ara, els agents estan investigant les causes exactes de l’accident. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar tres patrulles dels Mossos i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, els quals van evacuar la triatleta a l’hospital de Girona, on va ingressar en estat greu.

 

 

Atropellada el dia del seu aniversari

D’altra banda, l’accident va tenir lloc el mateix dia que l’esportista catalana complia 28 anys. Tot i que normalment s’entrena en companyia de la seva parella, el també triatleta Mario Mola, i de la resta d’integrants del grup de triatletes d’elit que dirigeix el canadenc Joel Filliol, aquest dilluns, Mola i la majoria de figures mundials del triatló estan de viatge a les Bermudes, on aquest dissabte es disputa una prova de les World Series, en què no s'havia apuntat Routier.

Una de les millors triatletes espanyoles

Carol Routier és considerada com una de les millors triatletes espanyoles del moment. Tal com informa el citat mitjà, Routier va ser present als Jocs Olímpics de Rio i es troba en el grup que aspira a participar també en la pròxima cita olímpica de Tòquio.

 

En aquest sentit, cal recordar que la catalana ha guanyat diversos títols en triatlons com el de Barcelona 2015 en la mateixa edició en què la seva parella, Mario Mola, es va imposar a l'apartat masculí.