rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Troben els cossos sepultats per l'esllavissada a Castell de Mur, a Lleida

Van quedar atrapats ahir
Imatge de l'accident | Cedida

 

Els equips d'emergències han recuperat els dos cossos que aquest dilluns van quedar sepultats per l'esllavissada produïda a Castell de Mur, al Pallars Jussà. Les tasques de recerca no han pogut començar fins que els tècnics geòlegs de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han valorat l'estabilitat del terreny i han donat el seu vistiplau. Els treballs s'han focalitzat a la zona on es sabia que es trobava el vehicle. 

 

L'esllavissada va caure sobre la carretera

L'esllavissada es va produir la tarda d'ahir dilluns, 16 d'abril, al quilòmetre 5 de la via LV-912, deixant atrapades dues persones dins del vehicle. Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar vuit dotacions dels Mossos d'Esquadra, cinc vehicles dels Bombers de la Generalitat i un helicòpter especialitzat GRAE. D'altra banda, també es va mobilitzar una unitat del SEM i un geòleg de l'institut Cartogràfic de Catalunya.

 

L'alcalde de la localitat, Josep Maria Mullol, va informar poc després de les 18.20 hores que les dues persones que circulaven per la via en el moment de l'esllavissada havien mort: «He parlat personalment amb el seu fill i sembla claríssim perquè s'han trobat restes del cotxe arrossegades i destrossades muntanya a baix».

Dues víctimes mortals

Com podem veure a les imatges, les roques que van caure sobre la via són de grans dimensions i van deixar completament atrapat el vehicle amb les dues persones que han mort, Jordi y Ana, un matrimoni de Sant Esteve de la Sarga i pares de l'alcalde d'aquesta localitat lleidatana situada a 15 quilòemetres del lloc de l'accident.

 

En un primer moment, el geòleg no va poder assegurar l'estabilitat del terreny, ja que podrien produir-se noves esllavissades que posessin en perill els serveis d'emergència, motiu pel qual no ha estat fins aquest dimarts quan ha pogut començar els treballs per trobar els cadàvers.

Comentaris