Imatge d'una jornada amb núvols al Montseny

El temps no fa net el primer dia de setembre

Tindrem un dissabte molt variat en el que es tornaran a repetir xàfecs a punts de la costa i del nord-est amb intervals de núvols. Les temperatures es mantindran semblants

El temps segueix ben variat i mogut aquest dissabte, primer dia de setembre. Els intervals de núvols seguiran a punts de la costa i comarques de Barcelona i Girona. De fet, aquesta nit, matinada i demà al matí esperem nous xàfecs a punts del litoral i prelitoral, localment intensos. A la tarda es repetiran ruixats a l’interior del nord-est.

A la resta de Catalunya esperem que el sol s’acabi imposant amb més claredat. Pel que fa a les temperatures, es mantindran frenades a les zones amb núvols amb màximes al voltant dels 25º.  A la costa hi farà xafogor, mentre que en el conjunt del país les màximes es mouran entre els 27º i 32º, més altes a punts de Ponent i de l’interior de les Terres de l’Ebre.

El vent seguirà bufant a l’Empordà amb cops forts de tramuntana al nord de la zona, mentre que el mestral també manxarà al matí a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona, però acabarà desapareixent a migdia.

Els núvols i els xàfecs no acabaran de marxar d'alguns punts
Els núvols i els xàfecs no acabaran de marxar d'alguns punts | MeteoMoià

 

Nous xàfecs aquest dissabte

Entre aquesta nit i el matí de dissabte, els ruixats tornaran a reaparèixer a punts de la costa. La majoria de models indiquen que  els més destacables cauran entre la costa de Barcelona i la de Tarragona. Algunes de les precipitacions poden ser localment intenses i, en aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles xàfecs forts fins a mig matí a les comarques del Garraf, Baix Penedès, Tarragonès, Baix Camp, Ribera d'Ebre, Baix Ebre i Montsià

Tot plegat anirà a la baixa a mig matí i quedarà un dia amb intervals de núvols a gran part de la costa, Barcelona i Girona, alhora que apareixeran xàfecs de tarda a l’interior del quadrat nord-est, localment amb alguna tempesta. A la resta farà més sol.

Mapa d'avisos per aquest dissabte al matí
Mapa d'avisos per aquest dissabte al matí | Meteocat

 

Diumenge sense grans canvis

Pel que fa a la previsió per diumenge, sembla que no hi haurà grans canvis. Seguiran apareixent xàfecs a punts de la costa fins a mig matí i a la tarda es repetiran ruixats al nord-est. Els intervals de núvols seguiran al litoral, Barcelona i Girona però la tramuntana acabarà desapareixent de l’Empordà.