Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol al Prat de Llobregat

Divendres de temps més tranquil i calor moderada

Al matí encara quedaran alguns xàfecs intensos a la costa i a la tarda es repetiran a punts de muntanya amb tramuntana a l’Empordà. Les temperatures es mouran entre els 26º i 31º

El canvi sobtat de temps d’aquest dijous que ha deixat aiguats, pedregades i algunes incidències serà història divendres. Fins a mig matí no es descarten restes de xàfecs a prop de la costa de Barcelona i Tarragona amb intervals de núvols arreu, però la resta del dia es presenta més tranquil amb sol i núvols i temperatures que quedaran més baixes amb calor habitual i ambient més confortable. 

No obstant, a la tarda creixeran noves nuvolades a punts de muntanya que deixaran nous xàfecs i tempestes a punts del Pirineu, Prepirineu i interior nord-est, sense descartar-ne en altres zones prelitorals. Tot i així, no tindran ni molt menys la intensitat i l’extensió de dijous.

Pel que fa a les temperatures, de matinada ja seran més confortables arreu després del pas de la pertorbació, mentre que de dia encara baixaran una mica més, amb la majoria de màximes entre els 26º i els 31º i menys xafogor a la costa, res a veure amb els valors tan elevats de dies enrere.

La tramuntana continuarà bufant a l’Empordà amb algunes ratxes localment intenses, tot i que tendirà a anar a la baixa. A més, el mestral bufarà a primera hora del dia a l’Ebre, però també desapareixerà. 

Avisos encara per xàfecs intensos a primera hora

Tot i que divendres serà un dia molt tranquil en conjunt, durant la matinada i primera hora del matí encara poden quedar xàfecs i tempestes localment intensos a la costa i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actius avisos a les comarques costaneres de Tarragona i del sud de Barcelona fins al matí. També Protecció Civil manté activat el pla Inundat en aquestes zones.   

Mapa d'avisos per fortes tempestes per la matinada i matí de divendres
Mapa d'avisos per fortes tempestes per la matinada i matí de divendres | Meteocat

 

Cap de setmana força tranquil

De cara al temps del cap de setmana, la previsió és de força tranquil amb petites excepcions. Dissabte farà sol en general amb alguns xàfecs de tarda al Pirineu i interior del nord-est. Diumenge tindrem una situació similar però amb l’arribada d’alguns intervals de núvols, ja que entre el vespre i dilluns podria arribar una nova tongada de tempestes.