Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

Els 10 espanyols més rics: tots els milions que tenen

Amancio Ortega ha estat obligat a tancar 1.200 locals i ha patit una caiguda del 19,6%

L'economia espanyola s'ha vist afectada per la pandèmia de la Covid-19. Tot i això, la riquesa dels grans empresaris segueix mantenint-se. És per això que volem exposar la llista anual en què es destaca quins són els espanyols més rics. Es tracta dels mateixos noms que el darrer any, tot i que han canviat de posició. 

Amancio Ortega

Amancio Ortega també ha viscut un any complicat amb el tancament de 1.200 locals d'Inditex i una caiguda del 19,6%. La capitalització d'Inditex ha estat de 79.575.000 d'euros, una mica menys de 20 mil milions d'euros que el darrer any. Tot i això, Ortega segueix acumulant la fortuna més gran d'Espanya amb 60.440 milions d'euros. Als seus 86 anys l'empresari ha decidit actuar com a accionista i afrontar la retirada, deixant pas a Pablo Isla com a president.  

Juan Roig Alfonso i família

La família Roig no s'ha vist afectada per la crisi. De fet, el sector de la distribució, encara que a un ritme més lent, ha patit un creixement durant la pandèmia. La cadena valenciana té una valoració d'11.208.000 euros.

Juan Roig i el seu entorn empresarial sempre ha estat vinculat al món de l'esport: associació amb el València Basket Club, la fundació Trinidad Alfonso i el poliesportiu l'Alqueria del Basket. La família valenciana ha acumulat més de 700 milions d'euros en concepte de dividends. La fortuna total del president de Mercadona puja a 9.350 milions d'euros i el situa en segona posició a la llista.

Rafael Del Pino i família

Els cinc fills de l'empresari Rafael del Pino Moreno regenten el llegat empresarial de Ferrovial, una de les empreses de construcció més importants del sector. Amb la pandèmia han patit una caiguda del 18% i la seva capitalització ha estat de 16.277.000 d'euros. El patrimoni net de la família ha baixat un 20,48% en el darrer any. Així doncs, Rafael del Pino ha perdut el segon lloc del rànquing acumulant una quantia de 8.000 milions d'euros.

Sandra Ortega Mera

La filla de l'empresari d'Inditex viu a Oleiros, on porta una vida molt discreta junt amb els seus tres fills i el seu marit, Pablo Gómez. La seva principal ocupació és la fundació Paideia Galiza, fundada l'any 1986. Compta amb un patrimoni net de 5.690 milions, un 15,7% menys que el darrer any, però que la situa a les portes del podi.

Sol Daurella Comadrán i família

Són la fortuna més gran de Catalunya amb 5.550 milions d'euros, un 12,46% menys que l'any anterior. El negoci Daurella es basa -entre altres activitats- en l'embotellament de Coca Cola als països d'Europa occidental, negoci valorat en uns 4.000 milions d'euros.

Un top 10 que no baixa dels 2.000 milions d'euros

El sisè lloc l'ocupa Francisco i Jon Riberas Mera, al càrrec de la Corporació Gestamp i Gonvarri. L'empresari automobilístic ocupa una fortuna de 4.930 milions d'euros. El segueix la Família Entrecanales, propietaris d'Acciona, amb un capital que ascendeix als 4.790 milions d'euros.

Dos grups empresarials que han caigut una posició aquest curs són la Família March Delgado, del grup March i la Corporació Financera Alba, que sumen una quantia de 4.460 milions d'euros; seguits per Victor Grífols Roura i família, que mantenen 3.490 milions d'euros amb Grifols i Scranton Enterprises.

L'últim lloc d'aquest rànquing l'ocupa Antonio i Jorge Gallard Ballart, al front d'Almirall i Vithas, nuclis empresarials que sumen un total de 2.850 milions d'euros en patrimoni.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.