Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

10 morts en un nou terratrèmol a Indonèsia

Una nova rèplica torna a causar estralls a la illa de Lombok. Aquest punt ha estat molt castigat pels últims terratrèmols, que ja acumulen 460 morts i es tem que la xifra augmenti
Nou terratrèmol a l'illa de Lombok
Nou terratrèmol a l'illa de Lombok | AFP

 

Almenys 10 persones han mort aquest diumenge en un nou terratrèmol a la illa de Lombok, situada a Indonèsia. Una nova rèplica en un punt molt castigat els últims dies pels constants terratrèmols que ja han causat la mort d’un mínim de 460 persones. 

L’institut Geològic d’Estats Units (USGC) ha concretat que aquest nou terratrèmol ha tingut una magnitud de 6,9 graus a l’escala de Richter i que l’epicentre va tenir lloc a 10 quilòmetre al nord-est de l’illa, raó per la qual es va activar una alerta de tsunami que no ha tingut més conseqüències.

La xifra de morts s’eleva a 460

Els terratrèmols han provocat 460 morts a l'illa de Lombok
Els terratrèmols han provocat 460 morts a l'illa de Lombok | EFE

 

Amb aquesta nova rèplica, la xifra de morts pels forts moviments de terra s’eleva als 460 a hores d’ara, tot i que les autoritats temen que aquest nombre de víctimes podria augmentar al llarg de les properes hores.

Entre les víctimes, hi hauria dues persones que van morir a l’enfonsar-se alguns edificis a l’est de Lombok i a Sumbawa Besar, segons ha informat el portaveu de la Junta Nacional d’Administració de Desastres d’Indonèsia (BNPB), Sutopo Purwo Nurgoho. A més, hi ha molts edificis danyats per aquest últim terratrèmol.

En total, són més de 400.000 persones que han estat evacuades a la zona a causa dels forts i constants terratrèmols, mentre que les autoritats ja han demanat ajuda pels damnificats. 

Greus conseqüències a causa del terratrèmol

A més de les víctimes mortals que ha causat aquest terratrèmol, destaquen les destrosses i greus danys materials que ha deixat la catàstrofe. De fet, tota la illa ha viscut una apagada de llum que continua a hores d’ara, moment fins el qual hi ha hagut un total de 7 petites rèpliques d’aquest últim moviment de terres.

El terratrèmol també ha causat esquerdes a Kayangan, al nord de Lombok, mentre que encara no s’ha pogut contactar amb les autoritats de la part oriental de l’illa, segons han informat les autoritats. A més d’aquestes conseqüències, la catàstrofe també ha deixat en molt mal estat alguns edificis que corren perill d’esfondrar-se i hi ha hagut grans desplaçaments de terra a zones elevades de l’illa.