Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Calella de Palafrugell

Dissabte amb força núvols però sense pluges i poc fred

Només cauran ruixats febles al nord de Lleida i altres punts de l'oest de Catalunya. El vent de ponent bufarà amb ganes en algunes zones i diumenge farà sol i més calor

El temps no acaba de fer net però millorarà aquest dissabte. Serà un dia marcat pels intervals de núvols arreu, que a estones seran abundants, tot i que es combinaran amb clarianes. En general no s’esperen precipitacions, però cauran xàfecs febles i aïllats al Pirineu de Lleida i a més comarques de l’oest del territori. El vent de ponent bufarà amb ganes en alguns punts.

Tot plegat després d’un divendres marcat per les pluges de la matinada arreu que han deixat fins a 63 l/m² de forma local però sense causar estralls. Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més i tindrem un ambient força agradable o poc fresc a migdia. Les màximes es mouran en general entre els 16º i 21º, però seran una mica més baixes a zones de l’interior i del Pirineu. De nit tornarà a fer fresca o fred però no hi haurà glaçades.

Alerta per vent fort de Ponent

Si ens fixem amb el vent, bufarà de ponent o sud-oest aquest dissabte a moltes comarques. En general ho farà de forma fluixa o moderada, però a zones del nord-est poden haver-hi ventades fortes al litoral i també a punts elevats, especialment entre el nord de Barcelona i el sud de Girona.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat un avís per vent intens a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental, Osona, la Selva i el Gironès. En aquestes comarques, especialment a la costa i zones elevades, es poden registrar algunes ràfegues de vent d’entre 60 i 80 km/h. 

Estiuet de Sant Martí amb més calor

De cara a diumenge, dia 11 de novembre i Sant Martí, el sol s’imposarà arreu i les temperatures pujaran més amb un ambient inclús càlid al centre del dia. Moltes màximes es mouran entre els 18º i els 23º, localment més altes, i es complirà així la tradició de l’estiuet de Sant Martí típic d’aquesta època. Un dia, sens dubte, per aprofitar.