ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Els 10 remeis més efectius contra el mal alè

Parlarem de les causes més recurrents de l'halitosi i de les millors solucions per frenar-la

Remedios eficaces para quitar el mal aliento.
El mal alè pot combatre's amb l'ajuda de diversos remeis | Placerville Dentistry

Moltes vegades resulta difícil desprendre's del mal alè o halitosi, que pot estar originat per una gran varietat de factors. Tot seguit, observarem diversos mètodes i remeis efectius per combatre l'halitosi, un molest problema que pot acabar comprometent la qualitat d'algunes relacions personals dels individus afectats.

Què origina l'halitosi? 

Per poder-li dir adeu a l'halitosi, és important que primer en determinem les causes més freqüents. N'hi ha algunes de permanents, que cal abordar amb un tractament més específic, però d'altres es poden resoldre sense gaire complicacions i força ràpidament.

1. Una digestió problemàtica

L'halitosi també pot estar provocada per problemes en la digestió, que alhora es poden produir a causa de factors diversos com ara l'estrès, el menjar copiós o la mala alimentació. En cas que la nostra higiene bucal sigui correcta i no tinguem cap afecció concreta, el nostre problema podria produir-se per culpa de la digestió.

2. Diversos productes alimentaris

Hi ha alguns productes alimentaris d'olor potent, com ara l'all, la ceba o determinades espècies, que provoquen halitosi de manera freqüent. Són aliments que poden continuar afectant la qualitat del nostre alè fins i tot diverses hores després d'haver-los consumit, en forma de partícules als pulmons i al torrent de la sang. 

3. Una higiene bucal deficient

Tal com repeteixen els dentistes de manera incessant, la higiene bucal és un element indispensable per tal de gaudir d'un bon alè. El fet de rentar-nos les dents un parell de cops al dia contribuirà a la prevenció de les infeccions i de problemes bucodentals en general, com ara les càries. Igualment, la llengua i les genives han de quedar ben netes, perquè són indrets on els bacteris també tenen tendència a acumular-se.

4. Les infeccions de la boca

El mal alè normalment també està relacionat amb les infeccions bucals, que es produeixen quan en una part de l'organisme proliferen determinats agents patògens que provoquen una reacció del cos. 

5. Xerostomia o boca seca 

Tot i que aquest fet és molt desconegut, la saliva dels humans, entre altres, té la finalitat d'acabar amb algunes partícules responsables de l'halitosi. La malaltia de la boca seca o xerostomia fa que la producció de saliva es redueixi i, per aquest motiu, contribueix al mal alè. De fet, normalment la gent té mal alè als matins perquè durant la nit la boca s'asseca. 

 

6. El tabaquisme

Entre altres efectes perjudicials del tabac, un dels que més es coneixen és el mal alè que deixa. Cada cigarreta conté diverses substàncies perjudicials i fum que origina una olor molt forta. A més, el tabaquisme normalment contribueix a l'afebliment de les genives i fa que s'incrementi el risc de càncer pulmonar i bucal.

7. Determinats fàrmacs

Hi ha alguns fàrmacs amb components químics que poden passar tant a la sang com a l'alè.

Els 10 remeis que t'ajudaran a acabar amb el mal alè

Després d'haver vist les principals causes de l'halitosi, parlarem de diversos remeis que poden contribuir a mitigar-la i a fer-la desaparèixer del tot. 

1. Diverses infusions

Per aconseguir tenir un alè més agradable i fresc, hi ha diverses infusions ben útils gràcies a les seves propietats antibacterianes. Pot ser interessant alternar la camamilla, el gingebre, la farigola i la menta, que són productes ben naturals amb grans propietats beneficioses per al nostre cos.

2. El te d'ortiga

Dins de les infusions que es poden prendre per posar remei a l'halitosi, una de particularment interessant i de no gaire coneguda és el te d'ortiga. En el cas que acabis de menjar ceba o all, pren una tassa d'aquest te que t'ajudarà a fer baixar diversos compostos sulfurats per tal de combatre el mal alè. Per preparar-lo només te'n caldran unes quantes fulles i una mica d'aigua.

3. El te verd

Es tracta d'una infusió que es pren de manera molt més freqüent que l'anterior, però que no per això deixa de ser eficient. Té propietats antibacterianes, antioxidants i contra altres elements que el converteixen en una gran opció. Si vols descobrir tot el gran ventall de tes que hi ha al mercat, pots anar a un herbolari que t'aconsellarà i farà que no l'avorreixis de tants com n'hi ha.

4. El julivert

La millor solució quan es tracta de combatre el mal alè és mastegar fulles de julivert. Ara bé, no és una opció que resulti extremadament agradable i, per això, també pot ser interessant fer servir l'oli de julivert en perles, juntament amb clorofil·la i safrà, per tal d'elaborar una infusió que hauríem de prendre després dels àpats, tres vegades cada dia.

5. El vinagre de poma

Pot ser que ens ajudi a acabar amb l'halitosi el fet de recórrer a aquest producte, que habitualment serveix per donar més gust a les amanides. Cada nit, abans d'anar-te'n al llit, glopeja amb vinagre de poma per tal que el seu àcid acètic contribueixi a reduir el pH de la teva boca i, així, serà molt més difícil que s'hi instal·lin bacteris.

 

6. El iogurt natural

Molta gent coneix els beneficis del iogurt natural: és molt eficient a l'hora de contribuir al bon funcionament dels intestins i gaudeix de virtuts antibacterianes, cosa que ens pot ajudar a solucionar diversos problemes de tipus digestiu. Entre els consells de salut diaris, un d'important és el de prendre un iogurt al dia, i és interessant que, si et ve de gust posar-hi algun edulcorant, prioritzis la mel i deixis de banda el sucre.

7. El bicarbonat de sodi

Un gran remei a l'hora de combatre el malestar i l'acidesa provocats pel menjar copiós és el bicarbonat de sodi. En un got d'aigua, en podem diluir una culleradeta per tal de fer gàrgares o també ens podem rentar les dents amb una pasta que en dugui.

8. La poma

Si cada dia per postres mengem una poma, les nostres dents estaran més netes, hi quedaran menys restes de menjar i no proliferaran tants bacteris responsables del mal alè. Cal recordar, però, que les pomes no poden ser un substitut del raspall de dents, però que si un dia mengem fora i no ens les podem rentar pot anar bé compensar-ho amb aquest aliment.

9. El carbó activat

Aquest remei resulta eficient, tot i que no s'aconsella abusar-ne. Es tracta d'una substància que té la capacitat d'absorbir els gasos i els químics que s'acumulen al cos i, a més, ajuda a blanquejar les dents.

10. Les llavors d'espècies

Hi ha determinades espècies, com ara el comí o el cardamom, que ajuden a combatre l'halitosi, tot i que no a llarg termini. És interessant que masteguem alguna llavor, sense abusar-ne, perquè els productes alimentaris cruixents fan que salivem més i ajuden a la prevenció del mal alè.


Comentaris

envia el comentari