Imatge d'una sortida de sol entre boira a Tona, Osona

Temps molt tranquil amb sol i boires aquest dimarts

La boira serà més extensa i pot ser persistent a punts de l’interior, on hi farà fred durant tot el dia. A la resta, les temperatures seran semblants, inclús agradables a la costa

L’anticicló s’apodera de Catalunya i aquest dimarts tindrem un temps molt tranquil en general.El sol i les boires seran els clars protagonistes de la jornada i les temperatures no experimentaran grans canvis.  A més, seguiran creuant bandes de núvols alts i prims  per tot arreu que tornaran a fer que la sortida i posta de sol siguin ben acolorides i espectaculars. 

També hi haurà alguns núvols baixos a punts de la costa de Barcelona, sobretot a primera hora, que no es descarta que deixin alguna gotellada molt puntual i poc important, pràcticament inapreciable. Pel que fa a les temperatures, les màximes seran similars amb entre 13º i 18º al litoral i prelitoral i de 8º a 13º a la resta. 

No obstant, l’excepció la trobarem a les zones de boira persistent, on els termòmetres es mouran entre els 5º i 10º, puntualment per sota, sense descartar boires gebradores. Ambient fred que de nit també es deixarà sentir a la resta de Catalunya. Pel que fa al vent dels últims dies, al matí encara pot bufar una mica a l’Empordà i a l’Ebre, però acabarà desapareixent del tot. 

 

Boires cada vegada més persistents

Aquest dilluns ja hi ha hagut més boires a més zones de l’interior, però de cara a dimarts seran encara més extenses i, localment, persistents. De fet, a punts com ara el pla de Lleida, l’Altiplà Central i altres zones lleidatanes és probable que no es vegi el sol durant tot el dia amb un ambient molt fred.

Aquesta situació es mantindrà ben bé fins dijous sense grans canvis, amb boires que cada dia seran una mica més persistents. També poden aparèixer a moltes zones del prelitoral i de l’Ebre, tot i que duraran poques hores. 

Setmana força tranquil·la però amb canvis entre dijous i divendres

Malgrat que l’anticicló serà l’amo i senyor del temps dels propers dies, hi haurà un petit canvi entre dijous i divendres, quan el pas d’un front atlàntic portarà més núvols però poques precipitacions.  Tan sols s’esperen xàfecs febles a prop de Ponent, mentre que les nevades poden ser una mica més destacades a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu d’entre 1.200 i 1.400 metres.

Les temperatures baixaran transitòriament, sobretot al Pirineu, mentre que a la resta es notarà menys el canvi tèrmic. El vent també bufarà amb ganes a l’Ebre, sud del camp de Tarragona i l’Empordà, mentre que tot plegat desapareixerà el cap de setmana amb un temps molt més tranquil i termòmetres amunt.