110 MENA viuen en un hotel de luxe fa un any per falta de centres de menors a Catalunya

Els menors havien de ser traslladats al centre de menors de Rubí que finalment no s'ha construït

L'hotel fa un any que allotja als 110 menors subsaharians
L'hotel fa un any que allotja als 110 menors subsaharians | TripAdvisor

L'hotel de quatre estrelles de Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, City Park, fa un any i un mes que a part dels seus clients, congressos i bodes habituals, compta també amb uns hostes ben especials. L'hotel acull a un total de 110 menors d'edat subsaharians que van arribar sols a Catalunya l'estiu passat, segons informa el mitjà 'Ara'. 

L'arribada de tants menors va desbordar l'any passat a la Generalitat que va prendre com a mesura «temporal» la decisió d'allotjar aquests MENAs a l'hotel però un any després encara no s'ha torbat una solució definitiva i els menors segueixen instal·lats a l'hotel que els permet «viures en unes instal·lacions còmodes i acollidores» tot i que aquestes s'han adaptat perquè els menors comparteixin les habitacions però que «els desubica de la realitat del que és i representa el sistema d'acollida» ha explicat Héctor Rubies, el director del projecte Kiriku, d'Eduvic, que gestiona l'estada dels menors a l'hotel.

Els veïns es van concentrar en contra de l'obertura del centre
Els veïns es van concentrar en contra de l'obertura del centre | Twitter (@inforadiorubi)

 

Els menors havien de ser traslladats al centre de Rubí

La Generalitat va intentar traslladar, ara fa uns mesos, els nois a un centre de menors de nova construcció de Rubí però les protestes dels veïns i la negativa de l'alcaldessa de Rubí va provocar que aquesta alternativa quedés en via morta. Des de la conselleria asseguren que «hi ha diverses opcions damunt la taula» per ubicar el centre a Rubí mentre que fonts socialistes de l'Ajuntament manifesten que el centre «no està a la llista de prioritats», recull el mitjà citat.

D'altra banda, el portaveu del bufet d'advocats que representa als veïns de Rubí ha manifestat que «els ànims estan més calmats» i que els veïns anaven en contra de l'administració perquè «els van amagar informació i al final el projecte es va aturar perquè s'estaven fent obres majors sense el permís adient».

Noves alternatives

La negativa de Rubí no ha estat l'única i és que també han existit, durant els últims mesos, conflictes veïnals a Badalona, el Fòrum i la Zona Franca que han causat que el Govern no hagi posat encara en marxa el centre d'atenció immediata, el qual continua buscant una ubicació. Aquest centre vol evitar les pernoctacions a les comissaries i dignificar l'arribada dels menors.

Des de la conselleria s'analitza la possibilitat que el centre «sigui més petit». Es tracta d'un pla per descongestionar els centres de menors estrangers més grans i traslladar-los en pisos més petits quelcom que resulta una tasca complicada i, a més, es tracta d'un pla «a llarg termini» tal com va avançar la secretària d'Infància, Georgina Oliva.

També et pot interessar...


Comentaris
MaríaJosé
la GC más o menos de lo mismo y nadie se escandaliza... y cuando nos pegan les regalan la estancia ....
Crosys
Aixó es una vergonya. La majoria de #Menas es dediquen a robar, molts amb violència. Jo ha Lleida amb 33 anys treballant i tornant a casa de matinada, mai m'habia passat rés. Desde octubre del 2018 m'ha robat quatre cops. La primera estirada del mòbil i a correcorre, la segona dos nois un de color molt fort i alt amb va agafar per darrera i ofegar. La altre magrebí va agafar el telèfon i arrencar a correr ? (aquest es dues vegades els Mossos varen enxampar al que va correr ? amb el telèfon (eran menas amb moltes denuncies ja). El tercer cop un noi magrebí estirada i a correr, no vaig recuperar el telèfon, ni va estar detingut. La Quarta 3 magrebins amb van tirar a terra i sustreure la cartera de la butxaca, trencar els pantalons i no van fer res per trobarlos, van arrancar a correr. Els Mossos els conéixen de sobres a tots. Pero la justicia española no fa res, si el govern i el rei varen donar ordres de enviarlos a tots cap a #Catalunya. La Fiscalía de menores, diu no es pot fer, són menors i no els poden retornar al seu pais d'origen. Mentres tant viven millor que nosaltres... Qui en tres profit de aixó. Jo cotitzats 47 anys a lo millor no contaré una pensió. A ella els donen una paga de més de 700 euros mensual sense treballar i als paguen pis u hotels de luxe
Joan
molt fort!
Rous
Esto es surrealista. Y el hotel está conforme? Le paga el Ayuntamiento toda la estancia? Porque si es así,somos todos los que se lo estamos pagando. Para que encima nos roben,como dicen en otro comentario.

envia el comentari