Persones amb mascareta sortit del metro de Barcelona

Els 12 costums que ens veurem obligats a normalitzar quan acabi el confinament

Aquestes pràctiques es convertiran en part del nostre dia a dia

La crisi del coronavirus ha canviat de manera dràstica les nostres vides. La gran majoria de ciutadans ens trobem confinats a casa, moltes persones han començat a descobrir el teletreball, els petits estan rebent classes dels seus professors digitalment, i hem passat a relacionar-nos amb els nostres éssers estimats a través de videotrucades.

No obstant això, tampoc podem oblidar-nos del fet que ara estem sent molt més exigents tant amb la nostra higiene personal com amb la de la nostra llar, i és que aquesta és la manera que tenim de lluitar contra aquest virus.

Noves costums que normalitzarem

La quarantena està cada vegada més a prop d'arribar a la seva fi i estem desitjant tornar a les nostres rutines habituals. Aquestes, però, no seran iguals que abans perquè hi ha una sèrie de costums que estem adquirint arran de la pandèmia i que ens veurem obligats a normalitzar:

1. Rentar-nos les mans amb més freqüència

Aquesta pandèmia ha fet que ens rentem les mans més i millor que mai, cosa que haurem de seguir fent en pro de la nostra salut. L'aigua i el sabó són les armes principals que tenim contra el virus.

2. Mantenir la distància social amb altres persones

Per descomptat, també ens veurem obligats, almenys mentre no aparegui una vacuna, a mantenir l'anomenada distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres amb els altres per no contagiar-nos.

3. Saludar sense fer petons

A Espanya tenim el costum de saludar als nostres éssers estimats, coneguts o als qui ens presenten amb un parell de petons. Ara, però, ja no podrà ser així per evitar entrar en contacte amb alguna gotícula de la boca o del nas de les altres persones, les quals contagien l'esmentat virus.

4. Fer servir gel hidroalcohòlic en espais públics

De la mateixa manera que l'aigua i el sabó, aquest gel s'ha convertit en una de les armes per lluitar contra la Covid-19. D'aquí que estigui sent un element imprescindible en molts llocs públics com les entrades als supermercats, i així seguirà sent. Possiblement a partir d'ara augmenti la seva presència en el transport públic, farmàcies, centres de treball, botigues i biblioteques.

5. Desinfectar més la nostra llar

Una altra de les mesures per evitar el contagi és fer una neteja exhaustiva del nostre habitatge. Aquesta, es convertirà en una tònica general durant molt de temps, però cal fer-ho sempre sense barrejar productes químics i usant-los de manera correcta per evitar intoxicacions. 

6. Descalçar-nos i deixar a l'entrada de casa les sabates, claus, bosses, motxilles...

Un altre hàbit que hem adquirit i que haurem de normalitzar és el de deixar a l'entrada de casa tot el que portàvem a sobre pel carrer, a més a més de descalçar-nos i netejar a fons les soles de les sabates per eliminar possibles bacteris que hàgim agafat a terra.

7. Portar mascareta fora de casa

Les mascaretes s'han tornat imprescindibles des dels inicis de la crisi del coronavirus. Aquestes, són la millor manera de protegir-nos del virus, i ara són obligatòries per sortir al carrer tot i que sembla que ho seran durant bastant de temps.

8. Tenir el cotxe net tant per fora com per dins

Els hàbits d'higiene i neteja han arribat també al manteniment dels nostres vehicles, i és que aquests cal que estiguin en perfectes condicions per evitar la propagació de virus. Especialment cal desinfectar el volant, els tiradors exteriors, els comandaments, el fre de mà i el canvi de marxes.

9. Si estem amb febre o malalts, no acudirem a la feina

Abans d'aquesta pandèmia, tots sortíem al carrer o anàvem a la feina encara que poguéssim sentir-nos malament per tenir grip o un refredat, per exemple. No obstant això, a partir d'ara quan ens passi alguna cosa així, no tindrem cap dubte en quedar-nos a casa tant en pro de la nostra salut com en la dels altres.

10. Mantenir netes les pantalles dels dispositius mòbils

En aquest conjunt d'hàbits de neteja que hem adquirit i que es mantindran amb nosaltres molt de temps, també hi ha el de tenir totalment polides les pantalles de tots els dispositius mòbils (tauletes, mòbils ...) que utilitzem diàriament i que no deixem de manipular amb les mans. Mans que després ens portem a la cara, passant-nos d'aquesta manera els bacteris. 

11. Tenir més mesures d'higiene al treball

Si a casa ens acostumem a tenir més mesures d'higiene, el mateix succeirà a l'empresa o l'oficina en la qual treballem. Serà la forma de tenir controlat el virus entre tanta gent.

12. Posar la roba a la rentadora només arribar a casa

El fet que el virus sigui capaç de mantenir-se a la roba durant hores ens ha portat a acostumar-nos a arribar a casa i ficar a la rentadora les peces que portàvem. Una vegada acabi el confinament, haurem de seguir fent-ho, per assegurar-nos d'eliminar definitivament el virus.