Dilluns esplèndit amb més caloreta, força calcat a diumenge

Molt sol i ambient preestiuenc aquest dilluns

La temperatura continuarà amb la tendència ascendent i el cel serè dominarà una jornada més, amb algun núvol costaner. La tramuntana continuarà bufant al nord-est amb certa força

Ha acabat el cap de setmana amb un cel radiant i quatre núvols d’evolució al Montseny i zones properes. Aquest diumenge hem encetat una dinàmica anticiclònica de quatre i cinc dies amb molt poques complicacions atmosfèriques, almenys fins dijous. El cel serè i la calor serà el protagonista la tota la primera meitat de la setmana que ve.

El fet més destacable de demà dilluns és que continuarà bufant amb força la tramuntana a les comarques pirinenques orientals, l’Empordà, Pla de l’Estany i al Gironès. Meteocat avisa que les ratxes superiors als 100 km/h sovintejaran a cotes elevades com aquest diumenge, quan s’han registrat cops molt forts a la Tosa d’Alp i a Portbou. Estan previstes onades de més de 2,5 metres a la Costa Brava nord.

Un cel calcat al de diumenge aquest dilluns

Dilluns esplèndit amb més caloreta, força calcat a diumenge
Dilluns esplèndid amb més caloreta, força calcat a diumenge | @menlup

 

Els mapes del temps indiquen que l’ambient generalment assolellat continuarà arreu, afegirem alguna nuvolada de bon temps i a la tarda algun núvol baix a punts del litoral central i sud. Amb aquest panorama, la temperatura serà similar o lleugerament més alta, tant la mínima com la màxima. Puntualment al sud baixarà lleugerament.

Després d’una matinada fresca, la temperatura màxima voltarà entre els 17 i 22 ºC al Pirineu, entre els 20 i 25 ºC al Prepirineu, l'interior del quadrant nord-est i el litoral, i entre els 23 i 28 ºC a la resta de la depressió Central, el prelitoral i la vall de l'Ebre. 

A mesura que avanci el dia, s'imposarà progressivament, del litoral cap a l'interior, el vent de component sud entre fluix i moderat amb cops forts, segurament al terç sud i a Ponent. Aquest vent animarà la caloreta.

Mapa d'avisos per fort vent i onades aquest dilluns
Mapa d'avisos per fort vent i onades aquest dilluns | Meteocat

 

A partir de divendres els núvols i les opcions de ruixats augmentarien

Potser haurem d’esperar a la segona meitat de la propera setmana per trobar nous canvis de temps. Sembla que entre divendres i dissabte els núvols i els ruixats podrien anar a més, cosa que desplomaria força la temperatura.