Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Verges, Baix Empordà

Arriben alguns canvis de temps aquest dissabte a l'espera de més pluges

Els núvols es faran més presents arreu i s’escaparan alguns plugims o xàfecs febles a punts de la costa i del Prepirineu

El temps vol començar a canviar una mica al llarg de les properes hores. Després d’un divendres força tranquil amb ambient càlid a migdia, dissabte els intervals de núvols es faran més presents arreu i ja s’escaparan alguns plugims o xàfecs febles en trams de la costa i del Prepirineu. Tot plegat amb un ambient menys calorós.

Les precipitacions que caiguin seran molt disperses i poc importants, a l’espera que diumenge arribin més pluges i, inclús, les restes d’una tempesta tropical. Pel que fa al vent, bufarà de direcció sud a la tarda i ho farà de forma moderada a la Costa Brava, on l’estat del mar es veurà alterat per aquesta marinada. 

Temperatures cap avall

Pel que fa a les temperatures, ja no es repetiran els valors tan càlids d’aquest divendres. De fet, dissabte la baixada de les màximes pots ser localment moderada i es mouran entre els 20º i els 25º la majoria, si bé a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es tornarà a assolir algun 26º o 27º de forma local. A la costa farà xafogor.

Si ens fixem en les mínimes, pujaran arreu, inclús amb un ambient força agradable o fresc. Per ara, el fred nocturn ha marxat per uns dies. Moltes mínimes es mouran entre els 12º i els 17º, si bé a la costa inclús es rondaran els 20º amb una matinada molt agradable més pròpia de finals d’estiu que no pas de tardor.

Pluges de cara a diumenge

El temps encara canviarà més diumenge, quan ens arribarà un front que farà augmentar les precipitacions. Durant tot el dia poden caure xàfecs a la costa, però serà sobretot a partir del migdia i la tarda quan les pluges arribaran per Ponent i aniran escombrant tot el territori fins dilluns. Jornada de paraigua a mà i també d’abrigar-se una mica més, ja que les temperatures aniran baixant els propers dies i s’acabaran normalitzant.