CEPAC

El 14 d’octubre s’acaba el termini per presentar-se al tercer premi CEPAC

S’hi poden presentar els treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller

El pròxim 14 d’octubre del 2019 s’acaba el termini de presentació de treballs per a la tercera edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller, organitzat i convocat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona/La Biennal de Castells.

 

Qui hi pot participar?

Hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat de la Xarxa Vives d’Universitats durant el període acadèmic 2018-2019.  La qualificació ha d’haver estat, com a mínim, d’aprovat.

 

Es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1000 euros i 500 euros respectivament. També hi haurà la publicació de tot el treball en paper i/o format electrònic.

 

Breu història del premi CEPAC

La primera edició del premi (2017) va ser guanyada per Pau Roig Arnaus  (Universitat de Girona), amb un treball sobre la turistificació del fet casteller. L’accèssit va ser per a Belén Moreno Maurano(URV), amb un estudi, des de l’àmbit del dret, sobre els drets d’imatge dels castellers.

 

La segona edició (2018) la va guanyar Lurdes Quintero Gallego (Fundació URV)  amb el treball «Mediació Castellera», mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs «Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infanti», de Mariona Arnau Garcia (UPF), i «Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com eina d’inclusió social, de Maria Garcia Yuste (UB)

 

El CEPAC també concedeix una beca

Lara Santana Torralba, llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, estudiant de l’últim grau de Psicologia (menció en organitzacions) de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i cap de l’Àrea Social de la colla castellera Capgrossos de Mataró, ha resultat la guanyadora de la primera convocatòria de la Beca CEPAC de recerca sobre tema castellera.

 

El premi ha estat convocat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona-Biennal de Castells. La seva dotació pressupostària serà de 4000 euros.

 

El projecte guanyador té el títol «Castells i compromís. Anàlisi dels factors de fidelització i mesura del nivell de compromís organitzacional dels castellers i castelleres»   i va resultar mereixedor de la beca segons el veredicte, acordat per unanimitat, del jurat, integrat per investigadors coneixedors del món casteller i el president del CEPAC. La reunió per decidir el premi va tenir lloc el passat 22 de maig a Tarragona.