Un grup de 150 catalans atrapats a l'Aeroport del Prat

Havien d'agafar un vol fins a Trondheim per inciar un creuer però s'ha cancel·lat i ni Pullamantur, la naviliera, ni Cobrex, la companyia, donen cap informació als turistes

Un part del grup de catalans, atrapats a l'Aeroport del Prat, esperant.
Un part del grup de catalans, atrapats a l'Aeroport del Prat, esperant. | Guillem RS

Inici vacances complicades aquest dissabte, 4 d'agost, per un grup de 150 catalans que havien d'agafar un vol direcció Trondheim, a Noruega, per iniciar un creuer pels fiords durant una setmana. A les 7 del matí havien d'agafar un vol des de l'Aeroport del Prat però s'ha cancel·lat i ara per ara segueixen atrapats a Barcelona, sense notícies del vol ni tampoc de la naviliera Pullmantur, tal com ha pogut saber CatalunyaDiari.cat.

Pullmantur havia programat un vol xàrter per portar els turistes des de Barcelona fins a Trondheim i allà iniciar el creuer però segons han denunciat alguns dels catalans que estan esperant al Prat, ningú els hi ha està comunicant res de res. El vol s'havia de fer amb la companyia romanesa Cobrex, una aerolínia que es dedica als vols xàrters i que, sense avís, ha cancel·lat el vol.

Sense notícies del vol

A la zona d'embarcament de l'Aeroport del Prat cap responsable ni de Pullmantur ni de Cobrex han donat explicacions als turistes que esperen, cada cop amb més nerviosisme, a tenir novetats. La companyia ha explicat, en una conversa telefònica, que no coneix els motius pels quals s'ha cancel·lat el vol i que estan a l'espera de poder trobar un altre vol per portar els turistes fins a Trondheim però ara per ara no han donat més detalls.

Un agent dels Mossos parlant amb el grup de persones atrapades a Barcelona.
Un agent dels Mossos parlant amb el grup de persones atrapades a Barcelona. | Guillem RS

 

La companyia s'encarregarà, segons han explicat, de portar els turistes fins al proper port de la ruta si no arriben a Trondheim a temps. Els creueristes no tenen manera de poder parlar amb la companyia i ja s'han viscut els primers moments de tensió. Els Mossos d'Esquadra s'han acostat fins a la zona per poder calmar els ànims i han explicat com poden fer-ho per demanar explicacions.

De moment, les idíl·liques vacances de relax pels fiords noruecs a bord d'un gran vaixell on hi havia programat fins i tot una festa hawaiana, haurà d'esperar per aquests 150 catalans que estan atrapats a Barcelona.

Catalans atrapats a Noruega

En la mateixa situació es troben alguns catalans que han acabat aquest dissabte el seu creuer pels fiords i que han arribat a Trondheim i que havien de tornar cap a Barcelona. Sense el vol d'anada, no tenen vol de tornar. Pullmantur ha assegurat que està buscant la manera de tornar-los cap a Catalunya. Narcís Sastre, regidor del PDeCAT a l'Ajuntament de Girona, és un dels turistes atrapats ara mateix a Trondheim sense poder tornar a Barcelona. Ells es van trobar amb el mateix problema quan van anar de Barcelona a l'inici del creuer, que van patir un retard de cinc hores amb la mateixa companyia, Cobrex.


Comentaris

envia el comentari