Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Dissabte primaveral a tot Catalunya amb fins a 25º en alguns punts

Sol arreu i les temperatures pujaran encara més i en alguns punts tocaran sostre. Diumenge baixaran els termòmetres, tot i que a la Costa Daurada pujaran una mica més

Aquest cap de setmana tornarà a ser radiant i plenament primaveral amb valors atípics per l’època. De fet, tindrem valors més propis d’abril que no pas de mitjans de març amb fins a 25º a les zones més càlides. Toquen sostre els termòmetres a molts punts amb sol en general a l’espera que diumenge faci una mica menys de calor fora de la costa de Tarragona.

La majoria de màximes es mouran entre els 20º i 25º, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre aquesta xifra es pot superar.  L’ascens dels termòmetres pot ser molt acusat a la cara nord del Pirineu, on aquests dies hi ha nevat amb un cel tapat i ambient fred. De fet, al Pirineu i a la línia litoral les màximes es mouran entre els 18º i 23º. De nit farà poc fred sense glaçades fora d’alguna vall pirinenca.

Sol radiant a tot Catalunya

El sol serà el clar protagonista de la jornada amb un cel blau que dominarà arreu. No es descarta alguna banda de núvols prims poc important que tan sols decorarà el cel i no impedirà en cap moment que la jornada sigui totalment assolellada i molt agradable per gaudir a l’aire lliure. Agafem ulleres de sol i deixem els abrics a casa perquè el dia serà esplèndid. 

No obstant, a primera i última hora del dia es formaran alguns núvols baixos arran de costa i també en fondalades interiors. Una situació que no s’allargarà i la nuvolositat es dissiparà ràpidament al matí. A més, el vent de garbí bufarà amb ganes a la tarda a la Costa Brava.

 

Diumenge molt tranquil però amb petits canvis

De cara a diumenge, la jornada serà molt semblant amb sol en general i temperatures altes per l’època, si bé ja començaran a baixar una mica les màximes tret de la Costa Daurada, on encara es poden enfilar una mica més i superar els 25º a causa del vent de mestral que bufarà reescalfat. També entrarà la tramuntana i arribaran bandes de núvols prims a la tarda, quan cauran alguns ruixats a la cara nord del Pirineu.