Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona dipositant un vot en una urna electoral

Més de 2.300 persones demanen ser eximides de formar part d'una mesa electoral el 14-F a Tarragona

La ciutat de Barcelona encapçala el 'rànquing' amb 8.000 peticions | S’han presentat 687 sol·licituds a Reus, 666 a Tarragona i 430 a Tortosa

La xifra de persones que han sol·licitat l’exempció del deure de formar part d’una mesa electoral el 14-F s’eleva fins a les 16.489, segons les dades facilitades fins ara per les Juntes Electorals de Zona, entre els quals destaquen les 8.000 sol·licituds presentades a Barcelona. Al conjunt de Catalunya, s’han triat unes 82.000 persones per ser presidents o vocals d'un total de 9.117 distribuïdes arreu del territori.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, fins al moment, s’han presentat, més enllà de les 8.000 sol·licituds de Barcelona, 1.106 demandes a Granollers, 1.012 a Sabadell, 1.085 a Sant Feliu de Llobregat i 1.100 a Terrassa, entre altres localitats de la demarcació barcelonina. La resta de municipis de Barcelona dels quals es disposen dades són: Arenys de Mar (648), Igualada (284), Vic (463), Vilafranca del Penedès (245), Vilanova i la Geltrú (356) i Berga (166).

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Les dades d'excuses a les JEZ de Tarragona

Les Juntes Electorals de Zona de la demarcació de Tarragona han rebut un total de 2.310 sol·licituds amb excuses per no formar part de les meses electorals el 14-F. En concret, s’han presentat 687  sol·licituds a Reus (Baix Camp), 666  a Tarragona (Tarragonès), 430 a Tortosa (Baix Ebre), 336 al Vendrell (Baix Penedès) i 191  a Valls (Alt Camp).

Pel que fa a Lleida, s’han formalitzat 204 peticions a Balaguer, 144 a Cervera, 91 a la Seu d’Urgell i 32 a Vielha. Mentre que, per ara, encara no hi ha dades de les comarques de Girona.

Aquestes xifres sobre peticions per no formar part de les meses electorals, molt elevades arran de la pandèmia, són encara provisionals, per la qual cosa el número final podria ser superior. Els ciutadans poden presentar un escrit a la Junta Electoral, sigui de forma telemàtica o presencialment, al·legant els motius pertinents i adjuntant la documentació que acrediti la seva situació.

El termini per impugnar la incorporació a una mesa és de set dies naturals des que es rep la comunicació oficial sense perjudici que, arribada la data límit i fins al moment de conformar les meses, les Juntes Electorals atendran totes aquelles causes sobrevingudes. Una vegada presentades les al·legacions, la Junta Electoral ha de valorar abans de la celebració de les eleccions si estima o no la petició del ciutadà, a qui respondrà abans del dia de les votacions de manera telemàtica.