Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El sol i la calor, tonaran a marcar la jornada d'aqeust diumenge

Diumenge assolellat i calorós a l’interior de Catalunya, amb l’arribada de canvis a partir de la tarda

El sol tornarà a imposar-se a totes les comarques, i la temperatura serà més alta amb marcada calor a l’interior. Al llarg de la tarda arribaran més núvols i també pluja al Pirineu de Lleida
Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | CATALUNYA MÉTEO

 

Seguirem, durant el diumenge, amb un ambient marcat pel sol en conjunt, sobretot fins a mitja tarda, quan arribaran alguns canvis en forma de nuvolositat. També es notarà la calor a l’interior  de Catalunya, on s’arribaran en alguns punts de l’oest i al centre del territori fins als 36º o 37º.

Així doncs, aquest diumenge, s’espera una jornada plàcida i tranquil·la fins a mitja tarda. El sol serà el clar i únic dominador a totes les comarques del país, llevat de la Costa Daurada i el Delta de l’Ebre que hi haurà alguns núvols baixos matiners. De manera més aïllada, també podrien endinsar-se cap al prelitoral del Camp de Tarragona.

El sol i la calor, tonaran a marcar la jornada d'aqeust diumenge
El sol i la calor, tornaran a marcar la jornada d'aquest diumenge | Arxiu

 

Amb el pas de les hores s’aniran trencant i minvant, a la vegada que, cap al migdia, començaran a créixer nuvolades al Pirineu, que deixaran el cel bastant tapat al vespre, sobretot al sector occidental. Aquestes nuvolades deixaran al final del dia alguns xàfecs al Pirineu i Prepirineu del Lleida.

A la resta de Catalunya, durant la tarda, arribaran bandes de núvols alts i prims per l’oest, que deixaran el cel poc ennuvolat, especialment a les comarques lleidatanes. De cara al final del dia, els núvols baixos tornaran a ser més abundants i també podran estendre’s en altres punts de la costa.

Més calor, sobretot a l’interior

Aquest dissabte les temperatures ja han pujat de manera més notòria, i s’espera que demà encara sigui una mica més altes. L’ascens i la calor es notarà sobretot a l’interior de Catalunya, amb unes màximes que es mouran entre els 31º i 36º de manera generalitzada, mentre que al litoral i al Pirineu quedaran entre els 28º i 33º.

Mapa d'avisos per forta calor aquest diumenge
Mapa d'avisos per forta calor aquest diumenge | METEOCAT

 

Els valors més alts se situaran a les comarques del Pla de Lleida, a la Conca de Tremp, Catalunya Central i interior de l’Alt Empordà. En aquests llocs, les màximes es mouran pròximes als 36º o 37º. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat per aquest diumenge l’alerta per forta calor al Segrià i a l’Alt Empordà.

Canvis a partir de la setmana vinent

La setmana que ve començarà més moguda. S’esperen unes jornades, entre dilluns i dimarts, amb més núvols, especialment a la meitat nord, que deixaran alguns ruixats i tempestes a les tardes, especialment el dimarts. De moment, la pluja afectaria les zones de muntanya del Pirineu i del Prepirineu, però dimarts podria també arribar en altres punts de l’oest de Catalunya.

Les temperatures també baixaran arreu, amb un ambient agradable, deixant enrere la calor i la xafogor d’aquest diumenge. D’aquesta manera, els termòmetres tornarien a valors propis per l’època de l’any. 

També et pot interessar...