Imatge de pluja caient

El fred de plena tardor s’instal·larà definitivament la setmana que ve

Les TºC baixaran arreu i de nit baixarem per sota dels 10º arreu. De moment, dissabte farà més calor al migdia i diumenge el vent bufarà fort

El temps està molt canviant aquests dies i sembla que no s’acabi de decidir què vol fer jornada rere jornada. Tot plegat sembla que s’acabarà la setmana que ve amb la instal·lació definitiva de l’ambient de plena tardor, ja que les temperatures baixaran clarament, sobretot durant la segona meitat de la setmana, i arribaran alguns xàfecs amb cota de neu cap avall. De moment, dissabte farà més calor al migdia i diumenge el vent pot ser fort a moltes zones.

Aquest canvi de temps dels propers dies el notarem a partir del dimarts, amb l’entrada d’aires més freds provinents del nord d’Europa que faran que les temperatures vagin baixant progressivament. Però els canvis més importants els podríem tenir durant la segona meitat de la setmana, amb les màximes més altes superant lleugerament els 15º i les mínimes per sota dels 10º a tot arreu i glaçades més enllà del Pirineu. Un ambient, en definitiva, de plena tardor amb temperatures normalitzades per l’època.

Tot plegat amb el dubte de si tindrem precipitacions o no. De moment, sembla que dimarts arribarien xàfecs dispersos, mentre que el proper cap de setmana la previsió és encara més incerta, ja que podríem tenir més pluges i una baixada clara de la cota de neu al Pirineu. Un extrem, però, que s’haurà d’anar confirmant.

Estiuet a molts punts dissabte

A més curt termini, dissabte tindrem un dia de calor al migdia a diversos punts a causa dels vents de ponent reescalfats, especialment al sud del territori i moltes zones del litoral i prelitoral. Les màximes es mouran entre els 20º i 25º en general i només al Pirineu quedaran més curtes. Uns valors clarament alts per l’època que farà que a diversos punts anem amb màniga curta.

Tot plegat amb un temps que seguirà molt canviant amb sol combinat amb bandes de núvols alts i prims, tot i que l’ambient serà força assolellat a la meitat sud. A partir del migdia i durant la tarda, els ruixats dispersos tornaran a aparèixer al Pirineu i Prepirineu de Lleida, resta de la serralada i punts de Ponent, sense descartar-los en altres zones.

Ventada de cara a diumenge

Pel que fa a l’últim dia del cap de setmana, es va confirmant la ventada de ponent a molts punts de Catalunya, especialment a l’àrea de Barcelona, comarques de Tarragona, pla de Lleida i sud de la Catalunya Central. El vent pot ser intens amb cops forts de fins a 80 km/h, per tant, compte en zones poc acostumades al vent. Intentem lligar bé els ornaments de balcons i no deixar tendals, para-sols i altres materials a l’exterior. 

Tot plegat amb temperatures que ja baixen arreu, però especialment al Pirineu, on l’ambient ja serà de plena tardor. Moltes màximes entre 16º i 21º, però clarament més baixes a la serralada pirinenca, i Prepirineu, on s’esperen ruixats i neu que ja baixarà de cota. 

També et pot interessar...