Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Baixen més les temperatures en un dimarts de sol i vent

Les ventades poden ser molt fortes a l’Alt Empordà i al Pirineu, mentre que el mestral també bufarà amb ganes a l’Ebre i sud de Tarragona

L’ambient de tardor s’instal·la definitivament a casa nostra. Després d’un dilluns en el que ja hem notat força canvis, aquesta propera nit les temperatures baixaran amb ganes amb ambient fresc o fred i durant el dimarts, malgrat que farà sol, el vent i la baixada dels termòmetres seran els protagonistes. 

De fet, el vent del nord es deixarà sentir arreu fins a migdia de forma feble o moderada, però la tramuntana bufarà amb cops forts o molt forts a l’Empordà i a les cotes altes del Pirineu. Les ràfegues poden superar els 90 quilòmetres per hora en algunes ocasions. A més, el mestral també bufarà a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona, amb força sobretot de nit i al matí. Tot plegat després d'un dilluns en el que el vent ha estat el gran protagonista a Tarragona, nord de Girona i Pirineu, amb algunes ràfegues que han superat els 70 o 80 km/h. 

Pel que fa a les temperatures, notarem arreu la refrescada a partir d’aquesta mateixa nit. Tant les mínimes com les màximes baixaran amb ganes, i de nit tornarà el fred a tot l’interior. La majoria de mínimes es mouran entre els 7º i es 12º, tot i que a punts de la costa i prelitoral es situaran pel damunt. 

El vent farà que la sensació de fred sigui puntualment més marcada. De dia, les màximes quedaran entre els 23º i 28º, més baixes al Pirineu. Tot i que en general farà sol, també circularan bandes de núvols alts i prims en alguns punts. 

Alerta per fort vent i mala mar

El vent bufarà amb ganes sobretot durant la primera meitat de dimarts, tot i que a l’Ebre, sud de Tarragona, Empordà i Pirineu es mantindrà tot el dia. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives les alertes  en aquest sentit.

L’alerta taronja es manté a l’Alt Empordà fins el matí, així com la groga al Baix Empordà, el Ripollès, la Cerdanya, els dos Pallars, el Solsonès, el Berguedà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran. A la tarda, només es manté activa l’alerta groga a l’Alt Empordà, mentre que tota la Costa Brava està en alerta taronja per mala mar. 

Propers dies molt tranquils

De cara a les pròximes jornades, el temps quedarà força tranquil amb sol en general i temperatures que començaran a remuntar lleugerament. No obstant, l’ambient de principis de tardor normal per l’època es mantindrà. De cara al cap de setmana podrien arribar nous canvis, però aquest extrem encara és d’hora per confirmar-lo.