La calor de ple estiu no afluixa aquest dimecres i encara s’accentuarà més

A Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es poden superar els 35º i els xàfecs de tarda reapareixeran al Pirineu

La calor de ple estiu s’ha instal·lat amb ganes a casa nostra i aquest dimecres encara vol accentuar-se una mica més. De fet, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es podensuperar els 35º, mentre que gran part del país es situarà pel damunt dels 30º. 

Un altre dels titulars d’aquest dimecres serà que les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes a punts de muntanya i s’esperen alguns xàfecs poc importants a punts del Pirineu i del Prepirineu, principalment al de Lleida. 

Aquestes nuvolades a punts de muntanya poden fer augmentar els intervals de núvols alts i prims a la tarda en alguns punts, mentre que hi haurà alguns núvols baixos en trams de la costa a primera i última hora del dia, principalment al de Tarragona.

Més de 35º a Ponent i a l’Ebre

El sol i la calor d'estiu seguiran dominant el temps d'aquest dimecres
El sol i la calor d'estiu seguiran dominant el temps d'aquest dimecres | Arxiu

 

La calor de ple estiu seguirà amb nosaltres aquets dimecres amb temperatures que encara pujaran més. De fet, en alguns punts del litoral ja es poden assolir els 30º, situant-e pel damunt dels 25º en tota la franja amb sensació de xafogor. Serà a prop de la costa on de nit els termòmetres no baixaran dels 22º o 21º i començarà a costar una mica dormir en alguns punts. 

A la resta del país, les temperatures es mouran en conjunt entre els 29º i els 34º amb un ambient estiuenc. No obstant, els termòmetres volen enfilar-se encara més a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre, on es poden superar els 35º. 

Pocs canvis els propers dies

Si bé els ruixats de tarda reapareixeran aquest dimecres a la tarda al Pirineu i es mantindran els propers dies, no s’espera que la inestabilitat vagi a més a la resta del país, sense descartar algun xàfec poc important a la meitat nord.

La calor tocarà sostre entre dijous i divendres coincidint amb l’entrada oficial a l’estiu. Sembla que el cap de setmana de Sant Joan el temps es mantindrà similar amb sol i temperatures ben altes.