Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Sol arreu aquest dimecres amb més fred a primera hora

Les temperatures diürnes es mantindran similars amb ambient fresc i a la tarda creixeran nuvolades inofensives. La tramuntana seguirà bufant amb ganes a l’Empordà

Aquest dimarts a la tarda han caigut alguns xàfecs dispersos, sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona, però han deixat ben poca pluja. Destaquen els 3 l/m² de Montmeló, 1 l/m² a Badalona, Sant Sadurní d'AnoiaMollet del Vallès o dècimes en alguns barris de Barcelona. Tot plegat, però, serà història dimecres perquè el sol s’imposarà arreu amb molt poques excepcions. El que sobretot notarem serà més fred a primera hora, però al migdia les temperatures es mantindran semblants amb ambient entre fresc i agradable en conjunt. Cal destacar que a les 22:58h de la nit de dimecres entrarem oficialment a la primavera.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà a tot Catalunya però a primera hora encara hi haurà alguns intervals de núvols a la costa de Tarragona que acabaran marxant, així com boires matinals en algunes fondalades i planes de l’interior. A la tarda creixeran nuvolades al prelitoral i serres interiors que no comportaran més conseqüències, mentre que arribaran alguns intervals de núvols al tard a les comarques tarragonines i per Ponent.

En definitiva, un dia molt plàcid que tan sols es veurà estroncat a l’Empordà pel vent de tramuntana i gregal  que continuarà bufant durant tot el dia, localment amb alguna ràfega forta, que mantindrà la mar força alterada a la Costa Brava. A més, el vent de llevant i gregal es reforçarà a partir del migdia a gran part de la costa, especialment a la de Barcelona, on pot manxar amb certa intensitat arran de mar. També el mestral bufarà només de nit i al matí a les Terres de l’Ebre.

Més fred al matí i fresca al migdia

Pel que fa a les temperatures, de nit baixaran amb més ganes i a primera hora notarem un ambient fred arreu amb glaçades a zones interiors. Valors entre -5º i 0º al Pirineu, entre -3º i 2º a la meitat nord de l’interior de Catalunya, entre 0º i 5º a la resta de les comarques interiors i al prelitoral i de 4º a 9º al litoral.

Si ens fixem en les màximes, no experimentaran grans canvis o tan sols pujaran una mica  de forma local. La majoria de registres es situaran entre els 13º i 18º amb un ambient fresc, accentuat a l’Empordà i a la costa pel vent, però seran més baixos al Prepirineu i a l’Altiplà Central.

Cap a un temps molt tranquil i més càlid

De cara a la resta de la setmana, sembla que el sol continuarà dominant arreu sense precipitacions i les temperatures pujaran més coincidint amb els primers dies de la primavera. El cap de setmana tornarà a fer ambient primaveral però sense arribar a la calor de dies passats, si bé es superaran els 20º a moltes comarques.