Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

L’hivern arriba aquest divendres a la nit amb un temps molt tranquil

Farà sol en general amb núvols prims i boires a l’interior localment persistents. Les temperatures es mantindran semblants amb fredor al matí. El Nadal serà poc hivernal

El temps no vol canviar ni una mica aquests propers dies. Seguirem sota els efectes de l’anticicló i aquest divendres, dia en què entrarem a l’hivern a les 23:23h, tornarem a tenir una jornada molt tranquil·la amb sol en general, només enterbolit en alguns moments pel pas de bandes de núvols alts i prims, i boires que cada vegada seran més persistents a l’interior. L'ambient serà agradable a migdia a prop de la costa amb valors més de tardor que no pas d'hivern. 

Aquestes boires sobretot poden persistir durant pràcticament tot el dia a l’Altiplà Central i al pla de Lleida, on l’ambient serà molt fred. Els intervals de núvols que ens creuaran aquest divendres seran més presents a la meitat nord, tot i que es deixaran veure arreu, oferint una sortida i posta de sol impressionants amb cel rogent.  El vent de garbí bufarà amb ganes a la tarda a la Costa Brava.

Temperatures semblants però molt més fredes a les zones de boira

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, tot i que poden baixar un pel de nit i pujar una mica de dia. En general, farà fred a primera hora amb gelades freqüents a zones de l’interior, on es baixarà lleugerament dels 0º. Moltes mínimes es mouran a tot Catalunya entre els 0º i els 5º, una mica més altes a prop de la costa.

Atenció perquè a zones de l’interior hi haurà boira gebradora, i allà on la boira persisteixi l’ambient serà molt fred tot el dia amb màximes entre els 3º i 8º  tan sols. A la resta, les temperatures diürnes quedaran entre els 14º i 19º amb un ambient localment suau al litoral, més baixes a zones de muntanya i de l’interior.

Cap al Nadal amb ambient suau

De cara a la previsió dels propers dies fins Nadal, les temperatures encara pujaran més i tindrem un ambient molt suau amb màximes al voltant dels 20º al litoral. Una situació poc hivernal que farà que les festes nadalenques no siguin gens fredes en conjunt, si bé de nit farà fred i allà on hi hagi boires persistents no s’arribarà als 10º de màxima. Pel que fa a l’estat del cel, farà sol amb el pas de bandes de núvols alts i prims.