Sortida de sol aquest dimecres a Gavà

Primer dia de primavera amb sol i temperatures amunt aquest dijous

Tan sols hi haurà alguns núvols baixos gens importants en trams de la costa, sobretot a la tarda. El vent de llevant i gregal bufarà amb ganes al litoral a partir del migdia

Aquest dijous serà el primer dia oficial de la primavera després que la nova estació arribi a les 22:58h de la nit de dimecres. Malgrat el fred de primera hora, la jornada serà molt plàcida amb sol i temperatures que pujaran més al migdia amb un ambient poc fresc o agradable. No obstant, el vent pot fer la guitza a la costa a la tarda.

Pel que fa a l’estat del cel, en general dominarà el sol radiant i el cel serè, tot i que a primera hora i a la tarda hi haurà alguns núvols baixos poc importants i esqueixats en trams de la costa, especialment a la de Tarragona. A més, hi haurà alguns intervals de núvols passatgers a la cara nord del Pirineu. La tramuntana anirà a la baixa i el mestral bufarà moderat al matí a les Terres de l’Ebre, mentre que a la tarda el gregal i el llevant es deixaran sentir amb ganes a gran part del litoral català, com ja ha passat dimecres, cosa que alterarà la mar a tots els sectors. 

 

Sortida de sol aquest dimecres a Gavà
El sol tornarà a dominar arreu aquest dijous | Xavi Cabo

 

Temperatures més altes aquest dijous

Pel que fa a les temperatures, pujaran lleugerament arreu després del descens de les mínimes la nit passada que ha tornat les glaçades a l’interior i zones prelitorals. La matinada de dijous serà novament freda, però les gelades no seran tan extenses. S’esperen entre -2º i 3º al Pirineu, de 0º a 5º a l’interior i prelitoral i entre 5º i 10º a la costa.

Si ens fixem en les màximes, pujaran una mica en general amb ambient poc fresc o agradable al centre del dia. La majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º, lleugerament més baixes al Pirineu, mentre que allà on bufi el vent a la tarda refrescarà notablement.

Cap de setmana plàcid i amb més calor

De cara als propers dies, sobretot de cara al cap de setmana, el temps serà primaveral amb sol i temperatures que encara pujaran més, amb gran part de Catalunya pel damunt dels 20º al centre del dia. Un temps ideal per aprofitar a l’aire lliure.