Imatge d'un matí de boira a Tona, Osona

Pugen més les temperatures en un dissabte de temps molt tranquil

Els termòmetres poden fregar els 20º a prop de la costa amb un ambient inusualment suau en el primer dia sencer de l’hivern. Les boires continuaran a l’interior i a la resta farà sol

El primer dissabte d’hivern estarà marcat per un augment de les temperatures que farà que a la costa es freguin els 20º amb un ambient inusualment suau per l’època. Tot plegat en una jornada assolellada en general amb tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims que, puntualment, enterboliran el cel, sobretot al nord de Catalunya.

Això arriba després d'entrar a l'hivern a les 23:23h d'aquest divendres, dia que ha començat amb temperatures molt baixes i glaçades força generals a l'interior i punts del prelitoral,  apropant-se als -5º en algunes comarques del nord i fins i tot fins a -7º o -8º a zones del Pirineu. No obstant, el migdia ha estat força més agradable. 

L’excepció d'un dissabte força suau la tornarem a tenir a punts de l’interior, on la boira hi continuarà i, puntualment, pot ser persistent, especialment al pla de Lleida.  En aquestes àrees hi farà molt fred durant tot el dia amb màximes tan sols al voltant dels 5º i algunes boires gebradores. Independentment, també hi haurà alguns intervals de núvols a la tarda a la cara nord del Pirineu. Aquest dissabte al vespre tindrem la primera lluna plena de l’hivern, considerada superlluna.

Ambient molt suau a prop de la costa

Pel que fa a les temperatures, pujaran més aquests dies i ens plantarem al Nadal amb un ambient molt suau per l’època, especialment a la costa, on algunes màximes poden fregar els 20º aquest dissabte, xifra que es pot veure superada les properes jornades. A la resta, fora de les zones amb boires persistents, la majoria de valors es mouran entre els 13º i 18º. 

En canvi, les nits continuaran sent ben fredes amb nombroses gelades a l’interior i al Pirineu i, inclús, al prelitoral, tot i que pujaran una mica les mínimes. La majoria es mouran entre els 0º i 5º, tot i que al litoral quedaran més altes i a zones interiors i del Pirineu es baixarà dels 0º.

Propers dies sense canvis i ambient poc hivernal de dia

De cara als propers dies en què molta gent té festa fins Sant Esteve, el temps experimentarà pocs canvis. Seguirem amb temperatures estranyament altes per l’època als migdies amb valors al voltant dels 20º o pel damunt a la costa.  El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims que seran més abundants el dia de Nadal. El fred hivernal i les precipitacions sembla que no tornaran fins a finals o principis d’any.