Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Empitjoren les alertes per tempestes fortes a molts punts aquesta tarda

Les tempestes cauran principalment al Pirineu i a punts de l’interior, sense descartar que algun ruixat arribi a la mateixa costa

ACTUALITZACIÓ: 23/8/18 | 13.45h

Aquesta tarda s'espera que els ruixats i les tempestes siguin més extensos al Pirineu i a l'interior, podent arribar a més zones al vespre. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha estès de forma considerable les alertes per possibles fortes tempestes avui a gran part del país, mentre que Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat. 

En concret, les alertes han passat de concentrar-se a la Catalunya Central i interior de Girona a  afectar pràcticament tot el país. Les úniques comarques que queden fora dels avisos  de color groc són el Barcelonès, el Maresme, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Empordà i la Val d'Aran. 

 

Les tempestes ja cauen en aquests moments a punts del Pirineu de Girona, i al llarg de la tarda s'estendran a molts punts d'aquesta zona i de l'interior. Al vespre poden arribar a la mateixa línia de la costa, en principi més debilitades, especialment entre el litoral de Barcelona i la Costa Daurada. 

Els ruixats i les tempestes poden ser localment intensos i anar acompanyats de calamarsa, fortes ràfegues de vent i calamarsa,  podent deixar algun xàfec de fins a  30 litres per metre quadrat.  Demà tornarem a tenir alguns xàfecs al nord-est, però la notícia els propers dies seran les temperatures, que de cara al cap de setmana baixaran de valent. 

NOTÍCIA: 22/8/18 | 17.30h

Aquest dijous tindrem pocs canvis en el temps en general. Continuarem amb l’ambient assolellat al matí,  amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims, i calor intensa de ple estiu al centre del dia. 

 

Com ja ha passat aquest dimecres, a partir de migdia i a la tarda, les tempestes tornaran a caure amb ganes al Pirineu i punts de l’interior, sense descartar que arribin puntualment i de forma més dèbil en algun tram de la costa. Poden ser intenses en algunes ocasions.

Pel que fa a les temperatures, continuarem amb l’ambient calorós arreu i xafogós a la costa, on la nit tornarà a ser de mal dormir a molts punts. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º, puntualment més altes a l’interior de les Terres de l’Ebre i al pla de Lleida, on es poden rondar els 37º de nou. 

Pel que fa a l’estat del cel, tot i que estarà força serè al matí, les nuvolades a partir de migdia faran que hi hagi força intervals de núvols a punts de muntanyai de la meitat nord al llarg de la tarda.

Alerta per fortes tempestes

Les tempestes i ruixats d’aquest dijous cauran principalment a punts de muntanya i de l’interior, especialment a la meitat nord, però també zones de la resta del prelitoral. Puntualment poden ser intenses i anar acompanyades de calamarsa i fortes ràfegues de vent.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles forts patacs d’aigua a les comarques de l’Anoia, Bages, Moianès, Solsonès, Berguedà, Osona, Ripollès i Garrotxa.

A l’espera del brusc canvi de temps

De cara a divendres, tindrem una tongada de ruixats i tempestes a molts punts del país, sobretot a la tarda i a les comarques de Barcelona, Girona i Pirineu. Aquestes precipitacions donaran pas a una refrescada general de l’ambient de cara al cap de setmana, quan les temperatures seran atípiques per l’època i inclús es pot veure nevar al Pirine