Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu del trasllat de l'acusat per la mort de la seva parella a Vinaròs

Condemnat a 23 anys de presó l'home acusat de matar la seva parella, esquarterar-la i enterrar-la a Ulldecona

L'assassinat es va produir durant la matinada del 17 d'agost de 2019, al municipi castellonenc de Vinaròs

La secció segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 23 anys de presó per un delicte d’assassinat, amb els agreujants de gènere i parentesc, l’home acusat de matar el 2019 la seva parella a Vinaròs (Castelló), esquarterar el cadàver i enterrar les restes mortals en una fossa a Ulldecona, a la comarca del Montsià. La sentència, que recull el veredicte de culpabilitat emès per part d’un jurat popular, li imposa l’obligació d’indemnitzar amb 91.000 euros la mare de la víctima i amb 19.500 euros els germans.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Els fets, segons la sentència, van passar el 17 de febrer de 2019, quan l’acusat i la seva parella, amb qui convivia en un habitatge de Vinaròs, van anar a una discoteca després de sopar amb uns amics. Allà havien discutit i posteriorment van tornar a casa al voltant de les quatre o dos quarts de cinc de la matinada, on la disputa va continuar.

L’acusat va marxar de l’immoble per tornar sol a la discoteca i la parella hi va fer cap poca estona després, havent-se canviat la roba i el pentinat per tal de complaure’l. Cap a les 5.30 hores van tornar altra vegada cap a casa, ella «amb les facultats minvades per l’alcohol ingerit durant tota la nit», apunta el veredicte i, un cop a l’habitatge l’acusat, «en la continuïtat de la seva posició dominant i masclista», va decidir matar la seva parella.

L'assassinat, a cops

Així, segons la sentència, aprofitant-se de la superioritat que li suposava la seva notable complexió física i l’estat etílic que impedia a la seva parella articular una mínima activitat defensiva, va començar a colpejar-la violentament «de manera abusiva i reiterada» al cap i a diferents zones del cos. A conseqüència dels cops, la dona va patir nombroses lesions, així com un traumatisme cranioencefàlic i una col·lecció hemorràgica subaracnoidal esquerra que va acabar provocant-li la mort.

L’acusat va sortir de casa i va tornar de nou a la discoteca. En hores posteriors, amb la voluntat de no ser descobert, sol o acompanyat per algú, va esquarterar el cadàver de la dona amb un objecte tallant, llis i esmolat, per poder treure el cos de la casa i poder-se’n desfer. Així, va introduir les vuit parts  humanes resultants dins de bosses de plàstic, que va traslladar en un vehicle fins a un paratge inhòspit d’una finca rústica ubicada al terme municipal d’Ulldecona, al Montsià, paral·lela al traçat de l’autopista AP-7, on va enterrar el cos en una fossa que va cobrir amb pedres i runa.