Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol entre boira a Tona, Osona

Continua l’ambient molt suau, el sol i la boira aquest dilluns

Creuaran bandes de núvols prims que a partir del vespre es faran més abundants d’oest a est. Les boires seran més persistents a Ponent, on hi continuarà el fred viu

Pocs canvis en el temps de cara a aquest dilluns. L’ambient continuarà sent molt suau i, inclús, pujaran una mica més les temperatures. En general dominarà el sol però, com ha passat aquests dies, creuaran bandes de núvols alts i prims que es faran cada cop més abundants a partir de la tarda i vespre per l’apropament de la cua d’un petit front.

Pel que fa a les boires, seguiran apareixent de nit i durant el matí a moltes zones de l’interior amb molta humitat i fred ben viu. No obstant, a zones de Ponent poden ser encara més persistents i els termòmetres no passaran dels 5º en algunes ocasions. A més, alguna boira pot ser localment gebradora. Tramuntana moderada a la tarda al nord de l’Alt Empordà

Temperatures pràcticament primaverals

Les temperatures continuaran a la banda alta del termòmetre amb un ambient més primaveral que no pas hivernal a migdia. Inclús, poden pujar una mica més aquest dilluns. Molta suavitat per l’època fora dels llocs amb boira, especialment al litoral i al prelitoral, on es superaran els 15º i, fins i tot, com ja ha passat aquest cap de setmana, s’assoliran o es superaran de forma puntual els 20º.

Pel que fa a les mínimes, seran molt semblants amb molts valors entre els 2º i els 7º, si bé seran localment més baixes a zones de l’interior i del Pirineu, on s’hi esperen algunes tímides glaçades. Continuarà la inversió tèrmica, amb més fred a les valls que a les muntanyes, i l’amplitud tèrmica, amb un fort contrast entre el dia i la nit allà on faci sol.

Cap al Nadal amb més núvols però sense pluja i poc fred

De cara al dia de Nadal, ens acabarà de creuar el petit front que no portarà precipitacions però sí més intervals de núvols arreu  amb un sol molt esmorteït. Tot i així, l’ambient seguirà molt suau al migdia en conjunt, si bé els termòmetres baixaran una mica a migdia en comparació als anteriors dies.