Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Segueix el sol i l’ambient primaveral aquest diumenge

Les temperatures tornaran a superar els 20º a gran part de Catalunya i es poden tornar a assolir els 25º. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu amb algun ruixat poc important

El temps continua molt plàcid i anticiclònic aquest diumenge amb un ambient plenament primaveral calcat pràcticament al de dissabte, quan hem celebrat el Dia Mundial de la Meteorologia. El sol dominarà a tot arreu amb temperatures que es mantindran semblants, és a dir, que es tornaran a superar els 20º a gran part de Catalunya amb sensació molt suau al centre del dia,  inclús rondant els 25º com ja ha passat dissabte a diversos punts.

El sol dominarà però encara quedaran algunes restes de bandes de núvols alts i prims, sobretot al matí, que seran totalment inofensives. La novetat la trobarem a la tarda, quan creixeran nuvolades al Pirineu amb més ganes i poden deixar algun ruixat, especialment al de Lleida. No es descarta a primera hora alguna boirina o núvol baix en fondalades interiors o trams de la costa.

Es mantenen les temperatures suaus al migdia

Les temperatures no experimentaran canvis aquest diumenge i tornarem a repetir els valors de dissabte. La majoria de màximes es mouran entre els 18º i els 23º a gran part de Catalunya, però es poden assolir els 24º o 25º de forma puntual en algunes zones interiors de la meitat sud. Al Pirineu, els valors poden quedar una mica més frenats.

Pel que fa a les mínimes, tornarà a fer un fred molt suportable de nit amb poques glaçades fora d’alguna zona interior de la meitat nord i en valls del Pirineu. Per tant, els valors es situaran entre els -4º i 1º al Pirineu, 1º i 6º a l’interior, entre 3º i 8º a gran part del prelitoral i entre 7º i 12º a la costa.

Ni rastre de les pluges abundants

Si fem una ullada a llarg termini, les pluges abundants i generals queden molt lluny de Catalunya. La propera setmana l’arrencarem de la mateixa manera, si bé les temperatures aniran baixant una mica. De cara al cap de setmana poden caure alguns xàfecs poc importants, però lluny d’un temporal que acabi d’una vegada per totes amb el llarg període sense precipitacions generals a casa nostra.